TV-tips voor komende week

TV-tips voor komende week

Met o.a 'The Dark Knight Rises', 'Thor: The Dark World' en 'Margin Call'.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Captain Phillips (2013)

Zaterdag 26 maart om 20:00 op RTL5

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het cargoschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar om zijn crew te redden.
Bekijk de afbeelding

Johan Cruijff - En un momento dado (2004)

Zondag 27 maart om 22:15 op NPO2

Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. Hij heeft het Spaanse voetbal, in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen. Cruijff heeft zelfs hun taal verrijkt. In 1988 Cruijff de voltallige Spaanse pers een paar volle seconden met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment' in het Spaans vertaalde, dat wil zeggen als: En un momento dado, letterlijk, 'het moment dat je gegeven wordt'. Niemand had bij die dubbele betekenis stilgestaan. De volgende dag sprak de krant El Pais van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking 'en un momento dado' deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Deze nieuwe uitdrukking is het uitgangspunt van de film. Drie Spanjaarden en tien Catalanen vertellen hun verhaal over wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven...
Bekijk de afbeelding

The Dark Knight Rises (2012)

Maandag 28 maart om 20:30 op Veronica

Gotham City krijgt te maken met een nieuw gevaar: Bane (Tom Hardy), is een wrede schurk die in het verleden ernstig gewond is geraakt en een verdovend gas nodig heeft om te overleven. Zonder zijn masker, dat in zijn kaak verwerkt zit, is de pijn voor hem niet vol te houden. Batman (Christian Bale), die acht jaar na het debacle met The Joker, en de tragische dood van Harvey Den,t er niet al te best aan toe is, zal in Bane zijn grootste uitdaging tot nu toe tegenkomen.
Bekijk de afbeelding

Galaxy Quest (1999)

Dinsdag 29 maart om 20:30 op RTL7

Achttien jaar nadat hun sf-avonturenshow Galaxy Quest werd stopgezet, komen de acteurs aan de kost door optredens op sf-beurzen en gastoptredens bij de opening van nieuwe winkels. Op een dag worden zij uit de tijd geplukt en belanden in de wereld van de buitenaardse Thermians.
Bekijk de afbeelding

Surviving the Game (1994)

Woensdag 30 maart om 22:45 op SBS9

Mason, die op straat leeft, wil een einde aan zijn leven maken. Op de dag dat hij het echter van plan is sterven zijn twee beste vrienden.
Bekijk de afbeelding

Thor: The Dark World (2013)

Donderdag 31 maart om 20:30 op Veronica

Dit vervolg speelt af na de gebeurtenissen van Thor en The Avengers. Thor probeert de vrede in kosmos te herstellen wanneer hij plots wordt geteisterd door een oud ras, onder leiding van de boosaardige Malekith, dat het universum opnieuw wil hullen in duisternis.
Bekijk de afbeelding

Margin Call (2011)

Vrijdag 1 april om 21:55 op NPO3

Margin Call is een thriller waarin de belangrijkste spelers op de financiële markt de hoofdrol spelen. De film speelt zich af tijdens een periode van vierentwintig uur, in het begin van de wereldwijde financiële crisis. Een analist ontdekt informatie die, als deze openbaar wordt gemaakt, zal leiden tot de ondergang van het betrokken bedrijf...



NieuwsFilm

meest populair