Warner Bros. werkt aan het vervolg op 'The Shining'

Warner Bros. werkt aan het vervolg op 'The Shining'

Naar het boek 'Doctor Sleep' van Stephen King, dat drie jaar geleden op de markt verscheen.

Akiva Goldsman, die voor het scenario van A Beautiful Mind beloond werd met een Oscar, gaat voor Warner Bros. het script van Doctor Sleep in orde maken. Dat meldt The Tracking Board. Filmliefhebbers die ook zo nu en dan hun avonturen in literatuur opzoeken zullen de titel herkennen als het vervolg op The Shining. Beide verhalen zijn geschreven door Stephen King, wiens werk al vele keren verfilmd is. De bovengenoemde psychologische horror met Jack Nicholson is geregisseerd door Stanley Kubrick en kwam uit in 1980, drie jaar nadat het gelijknamige boek uitkwam.

Doctor Sleep volgt Danny Torrance, inmiddels een volwassen man. Zowel hij als zijn moeder kampt nog steeds met de afschuwelijke herinneringen die ze aan het Overlook Hotel hebben overgehouden. Dan is helaas in de voetsporen van zijn pa getreden, hij heeft problemen met woede uitbarstingen en alcoholisme. Wanneer hij naar het stadje New Hampshire trekt, creëert zijn psychische gave, de shining, een band met Abra Stone, een 12-jarig meisje dat dezelfde krachten bezit.

De twee ontdekken in gevaar te zijn: een groep mensen die zichzelf De Ware Knoop noemt reist door Amerika. Ze ogen onschuldig, de meesten zijn senioren, en rijden rond in campers. Maar niets is minder waar, Dan en Abra komen tot de ontdekking dat de reizigers misschien onsterfelijk zijn en op kinderen jagen die de shining hebben. Ze leven van het licht dat uit de kinderen komt wanneer ze langzaam sterven. Samen met Abra tracht Dan de groep, die door ene Rose 'De Hoed' O'Hara aangevoerd wordt, een halt toe te roepen.

De roman verscheen in 2013. Het is nog onbekend welke andere bedrijven zich met de adaptatie zullen bezig houden als financiers en of producenten. Goldsman is geen onbekende als het aankomt tot boekverfilmingen, eerder pende hij ook de scenario's van A Time to Kill, Angels & Demons en The 5th Wave. Momenteel is hij ook bezig met een andere Stephen King-verfilming, namelijk het langverwachte The Dark Tower.



NieuwsFilm

meest populair