Warner: Geen zorgen over daling opbrengst 'Batman v Superman'

Warner: Geen zorgen over daling opbrengst 'Batman v Superman'

De opbrengstdaling is ook niet ongehoord, vergeleken met andere films.

De opbrengst van Batman v Superman: Dawn of Justice bereikte na een week in de bioscopen al de grens van 500 miljoen dollar. Maar het tweede weekend zag een fikse daling: in de VS werd 68% minder opgehaald dan het weekend ervoor. Een flinke daling en je zou onderhand denken dat Warner Bros. zich zorgen begint te maken. Niets blijkt minder waar, als we landelijk distributiechef Jeff Goldstein moeten geloven.

Hij vertelde aan The Hollywood Reporter dat Warner zich nergens zorgen over maakt. ”We maken ons geen zorgen over de daling. Hoe je het ook wendt of keert, 52 miljoen dollar verdienen in welk weekend dan ook is een enorme prestatie. We zijn vooral gefocust op ons totaal en wereldwijd is dat gigantisch.” En eigenlijk is het statement van Goldstein ook niet gek. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 zag zijn opbrengst met 72 procent dalen in zijn tweede weekend. Zo bekeken is de 68% van Batman v Superman zo slecht nog niet.

Daarnaast laat Warner weten dat de daling vooral te wijten valt aan de gigantische previews op donderdag. Die dag haalde de film in de VS, waar premières normaliter op vrijdag plaatsvinden, zo’n 28 miljoen dollar op. Dat bedrag werd meegeteld in de statistieken voor het openingsweekend. Toch zagen bijvoorbeeld Avengers: Age of Ultron en Star Wars: The Force Awakens hun opbrengst, ondanks een soortgelijke opening op donderdag, hun verdienste met minder dan 40 procent dalen.

De conclusie kan in elk geval zijn dat Warner zich inderdaad weinig zorgen hoeft te maken. Volgens de laatste berichten zou Batman v Superman zo’n 750 miljoen dollar moeten ophalen om de studio quitte te laten spelen. Nu de opbrengst al op 682,9 miljoen dollar staat, lijkt het praktisch zeker dat Warner er geen verlies op zal draaien. Volgens sommige experts zou een opbrengst van 900 miljoen dollar nog altijd binnen bereik liggen.

Verder lijkt de studio zijn lessen al getrokken te hebben uit de kritieken op Batman v Superman. Vorige week was er het nieuws dat er dure heropnames plaatsvonden voor Suicide Squad. Die zouden de film een stuk luchtiger moeten maken. Het lijkt er dus op dat de komende films iets minder grimmig worden.

Voorlopig kunnen we er dus vanuit gaan dat de DC-films die gepland staan er zullen komen. Mocht je een opfrisser willen met betrekking tot de films die gepland staan, verwijzen we je door naar onze special.



NieuwsFilm

meest populair