Robert Downey Jr. geïnteresseerd in 'Iron Man 4'

Hij ziet het toch zitten om een nieuwe film te maken in de reeks.

Vandaag gaat Captain America: Civil War in première. Het is de zevende keer dat Robert Downey Jr. als Tony Stark te zien is. Toen hij destijds tekende voor die film, was dat al een verrassing. Downey Jr. was er redelijk vocaal in dat hij klaar was met de rol van Iron Man. Maar, nu hij ook getekend heeft voor Spider-Man: Homecoming, ziet hij meer films toch zitten.

”Ik heb het gevoel dat ik er nog een zou kunnen maken,” vertelde Downey toen hem door ABC gevraagd werd naar een eventuele vierde film in de Iron Man-reeks. Voor Marvel moet het wel interessant zijn om te horen: de Iron Man-films horen tot de best verdienende in de franchise. Tegelijk is er in Phase 3 van de geplande films geen ruimte voor en wil Marvel met de films na Infinity War graag een nieuwe richting geven aan de franchise.

Die nieuwe richting houdt onder meer in dat nieuwe personages geïntroduceerd worden (zoals Spider-Man (Tom Holland), Black Panther (Chadwick Boseman) en Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om het stokje van de huidige Avengers over te nemen. Het zou dus kunnen dat Marvel ondanks interesse van Downeys kant toch de beslissing neemt om geen nieuwe Iron Man-film te maken.

Of er een vierde Iron Man-film komt of niet, voorlopig kunnen we nog wel even genieten van Downey in de bioscopen. Vanaf vandaag speelt hij in Civil War, op 27 juli 2017 is hij te zien in Spider-Man: Homecoming, op 3 mei 2018 in Avengers: Infinity War – Part I en op 2 mei 2019 in Infinity War – Part II.



NieuwsFilm

meest populair