'Aquaman' wordt vervolg op eerste 'Justice League'

'Aquaman' wordt vervolg op eerste 'Justice League'

Regisseur James Wan over de uitdagingen van deze "underdog" van DC.

Over ruim twee jaar verschijnt van regisseur James Wan (Fast & Furious 7, The Conjuring) de DC Extended Universe-film Aquaman. De film valt midden tussen de twee Justice League-films Justice League Part One (2017) en Justice League Part Two (2019) en nu blijkt dat de film een vervolg wordt op het eerste deel. Wan sprak met MTV News over de film.

"Ervoor speelt Justice League deels af, dus daar moet ik met respect mee omgaan, maar het is eigenlijk een voortzetting, met ook wat herkomst-elementen. En dat is het verhaal wat ik erg graag vertel."

Aquaman lijkt dus een brug te gaan vormen tussen de eerste en tweede Justice League-film. Overigens verschijnen er nog drie films tussen de twee verzamelfilms. Vlak na de eerste JL zien we The Flash (16 maart 2018), vervolgens Aquaman (27 juli 2018), daarna een nog titelloze DC-film (5 oktober 2018) - mogelijk The Batman - en vlak voor het tweede JL-deel verschijnt Shazam! (5 april 2019).

Wan zegt ook iets over de status van zijn zee-superheld: Zoals we allemaal weten, is Aquaman een soort van grap in superheldenland. Dat heeft iets cools. Ik hou van de gedachte om de underdog te zijn, om met een idee te komen over dit ondergeschoven personage dat mensen zal wegblazen."

Voorlopig is er nog niet zo heel veel bekend over Aquaman. We zagen van het personage al een flits in Batman v Superman: Dawn of Justice en van actrice Amber Heard (The Danish Girl, Magic Mike XXL) is bekend dat ze de rol gaat spelen van Mera, de "Queen of Atlantis", vrouw van Aquaman (Jason Momoa) en tweelingzus van het personage Hila.



NieuwsFilm

meest populair