Dwayne Johnson en Kevin Hart wellicht in de 'Jumanji'-remake

Dwayne Johnson en Kevin Hart wellicht in de 'Jumanji'-remake

Het origineel met Robin Williams komt uit 1995.

De remake van Jumanji is deze week een stuk reëler geworden. In januari vernamen we dat Jake Kasdan (Bad Teacher, Sex Tape) de onderneming mag overzien als regisseur. Nu weet Variety dankzij bronnen dat Sony Pictures een tweetal acteurs in het oog heeft om in de avonturenfilm te verschijnen. Het gaat om niemand minder dan Dwayne Johnson en Kevin Hart, beiden zijn dit jaar nog te zien in de actiekomedie Central Intelligence.

Wijlen Robin Williams speelde één van de hoofdrollen in de film uit 1995, welke gebaseerd is op het gelijknamige kinderboek van Chris Van Allsburg uit 1981. Ook Bonnie Hunt en Kirsten Dunst vervullen een rol in de succesvolle film van Joe Johnston. Het oorspronkelijke verhaal draait om twee kinderen, Judy en Peter Shepherd, die uit verveling naar het park gaan en een bordspel vinden genaamd Jumanji. Thuis worden ze gewaarschuwd door het spel: Niet beginnen als je niet van plan bent om uit te spelen. De kinderen beginnen en ontdekken dat het spel gevaren in het huis tot leven brengt, zoals leeuwen, een kudde wilde dieren en een stevige windvlaag. Veel van het huis blijft er niet over.

Volgens de bovengenoemde website verkeren beide heren in gesprek. Ze hebben interesse maar kampen met hun tijdschema's. Johnson bijvoorbeeld moet dit jaar nog Fast & Furious 8 opnemen, ook heeft hij Rampage en het derde seizoen van de HBO-serie Ballers op zijn rooster staan. Kevin Hart gaat samen met Bryan Cranston in de Amerikaanse versie van The Intouchables spelen, hiervan zullen de opnames in de zomer plaatsvinden.

De Jumanji-remake is geschreven door scenarist Scott Rosenberg (Things to Do in Denver When You're Dead, Con Air, tv-serie Zoo). Matt Tolmach Productions en Radar Pictures zijn een onderdeel van de onderneming. Momenteel mikt Sony op een releasedatum van 28 juli 2017.



NieuwsFilm

meest populair