James Gunn wil 'Fantastic Four'-personages voor 'Guardians of the Galaxy'

James Gunn wil 'Fantastic Four'-personages voor 'Guardians of the Galaxy'

En J.J. Abrams voor nieuwe 'Fantastic Four'-film?

Verleden jaar werd er met Fantastic Four opnieuw een punt gezet achter een live-action verfilming over de gelijknamige Marvel-superhelden. De rechten voor deze helden en vele andere oorsponkelijke Fantastic Four-personages blijven echter in handen van 20th Century Fox. Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn heeft nu aangegeven dat hij graag twee personages zou willen gebruiken.

In een online Q&A-sessie liet Gunn weten dat hij graag over bepaalde personages zou beschikken: "Ik zou waarschijnlijk Ben Grimm niet toevoegen aan het Guardians-team, als ze al onderdeel uit zouden maken van het MCU. En uiteraard zou ik het geweldig vinden als de FF onderdeel waren van het MCU... Fox heeft zoveel fantastische villains en kosmische personages die ik zou willen gebruiken. Ik zou graag kijken naar Annihilus en ik denk dat ze Kang the Conqueror hebben."

Gunns wens is een zoveelste situatie die aantoont dat de rechtenverdeling op dit moment niet in het voordeel van Marvel Studios werkt. Er blijken echter ook uitzonderingen. Door een 'copyright loophole' zagen we in zowel X-Men: Days of Future Past als Avengers: Age of Ultron het personage Quicksilver en kwamen Sony Pictures en Marvel Studios tot een deal rond de Spider-Man rechten.

Over Fantastic Four gesproken. In een gesprek tijdens het Tribeca Film Festival schoof Chris Rock regisseur J.J. Abrams naar voren om een nieuwe Fantastic Four-film te regisseren. Rock over Abrams' volgende project: Oke, je bent een comic book man toch. Zou je Fantastic Four willen regisseren? Zou iemand het kunnen redden?" Als Abrams nee schudt, gaat Rock door: "Ik ben dol op Fantastic Four en ze blijven het verpesten. Want hé, het is wel de Fantastic Four!" Dan reageert Abrams: "Is dat jouw favoriete comic book reeks? Dat is voor mij de beste van allemaal. Wist je dat? En Spider-Man ook. Maar ze hebben veel te veel Spider-Man films gemaakt." Ook heeft hij een advies voor Rock: "Pak het op en doe het met Denzel Washington. Doe jij het maar."



NieuwsFilm

meest populair