Andy Serkis neemt deel aan boekverfilming 'The Ritual'

Andy Serkis neemt deel aan boekverfilming 'The Ritual'

Naar het intense griezelboek van Adam Nevill over vier vrienden in de Scandinavische wildernis.

De succesvolle griezelroman The Ritual van auteur Adam Nevill krijgt een boekverfilming en Andy Serkis (War for the Planet of the Apes) zal optreden als producent, samen met The Imaginarium Studios (Jungle Book) en eOne Films (Suburbicon). Het Engels schrijfwerk komt uit 2011 en heeft tot op heden vele positieve reacties ontlokt.

Oude studievrienden Dom, Phil, Luke en Hutch trekken de Scandinavische wouden in om tijdelijk al hun problemen achter zich te laten en hun vriendschap nieuw leven in te blazen. De locatie is een ongewone voor de heren, die weinig tot geen ervaring hebben in de wildernis. Het is echter het enige uitstapje dat Luke zich kan veroorloven. De reis verloopt moeizaam wanneer ze een kortere weg nemen en twee van hen gewond raken.

Wanhopig, bang en verdwaald stuit het viertal op een oeroude hut, gevuld met botten en andere vreemde kunstvoorwerpen die op specifieke wijze zijn verspreid. Daar ontdekken ze dat iets of iemand anders in de grote bossen ronddwaalt en de reizigers liever niet ziet vertrekken.

Scenarist Joe Barton adapteert het boek. eOne Films financiert de onderneming en zal het eindresultaat distribueren. Het is onbekend of Serkis ook daadwerkelijk een rol in de horrorfilm zal vervullen.



NieuwsFilm

meest populair