Paul Rudd spioneert in WO2-thriller 'The Catcher Was a Spy'

Paul Rudd spioneert in WO2-thriller 'The Catcher Was a Spy'

Waargebeurd verhaal over professionele honkbalspeler annex spion Moe Berg.

Ant-Man-acteur Paul Rudd laat de grappen achter zich voor de Tweede Wereldoorlogsfilm The Catcher Was a Spy. De thriller is gebaseerd op de gelijknamige biografie van auteur Nicholas Dawidoff uit 1994 over ene Moe Berg. Ben Lewin (The Sessions) gaat regisseren naar een script van Saving Private Ryan-scenarist Robert Rodat.

Moe Berg kwam in 1902 ter wereld. Vanaf zijn zevende begon hij honkbal te spelen, tot afgrijzen van zijn joodse vader. Berg voltooide met succes zijn rechtenstudie en had meer dan acht talen onder de knie. Zestien jaar lang speelde hij professioneel honkbal, voor teams zoals de Dodgers, Cleveland Indians, Chicago White Sox, Washington Senators en Boston Red Sox. Zijn positie was catcher, oftewel achtervanger.

De Amerikaan was 39 jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Met gebruikmaking van de vele talen die hij beheerste, trachtte Berg de zaak van de geallieerden te steunen. Via connecties werd hij in 1942 een lid van OSS, het Office of Stragetic Services. Het was de eerste Amerikaanse inlichtingendienst die in het buitenland opereerde, en de voorganger van de CIA die vijf jaar later opgericht zou worden. Voor hen voerde Berg zijn rol als spion succesvol uit, wegens zijn carrière in honkbal was Berg geen gevaarlijk individu in de ogen van vijandelijke militairen en diplomaten. Dankzij Berg kon de VS eerder dan Duitsland een atoombom samenstellen.

George Clooney kwam eerder in beeld voor de hoofdrol. The Catcher Was a Spy wordt geproduceerd en gefinancierd door PalmStar Media (Collateral Beauty). Rudd is momenteel in de Nederlandse bioscopen te bewonderen als mierenvriend Scott Lang in Captain America: Civil War.

NieuwsFilm

meest populair