Fan Bingbing tegenover Jason Statham in zeemonsterfilm 'Meg'

Fan Bingbing tegenover Jason Statham in zeemonsterfilm 'Meg'

Daarnaast hebben we een releasedatum en Statham zal geen professor spelen!

Jason Statham, die een tijdje geleden voor een hoofdrol tekende in de haaienfilm Meg, is een tegenspeelster rijker. Het gaat om Fan Bingbing, twee jaar geleden kon men haar voor het eerst bewonderen in X-Men: Days of Future Past als Blink, een mutant die teleportatieportalen kan maken. De toevoeging van Bingbing is tevens geen geheel vreemde keuze. Het Chinese Gravity Pictures is kort geleden aan boord gekomen als financier. Dit heeft tot veranderingen aan het plot geleid, dat gebaseerd is op het schrijfwerk van Steve Alten.

Chinese wetenschappers bevinden zich op de bodem van de Marianentrog (11 kilometer diep in de Grote Oceaan) wanneer ze aangevallen worden door een onbekend gevaar. Hun vaartuig is daarna defect en de bemanning zit opgesloten. Aangezien er weinig tijd is schakelt Dr. Zhang Suyin (de oceanograaf die het wetenschappelijke onderzoek leidt) de hulp in van Jonas Taylor, een voormalige scheepskapitein die hedendaags een vakman is in het diepzeeduiken. Het ziet er echter somber uit, meldt Taylor, een zelfmoordmissie.

Jaren geleden kreeg Taylor het met diezelfde angstaanjagende bedreiging aan de stok. Hij moest zijn missie afbreken en de helft van zijn bemanning aan hun lot overlaten. Het resulteerde in schande en een oneervol ontslag. Taylor zal nu zijn angsten moeten confronteren en zijn eigen leven riskeren om de gestrande wetenschappers te redden. Een roofdier met een lengte van 18 meter maakt jacht op hen.

Met Chinese geldschieters zal Meg overigens niet de kuststroken van Californië terroriseren, maar die van China. De avonturenfilm wordt respectievelijk geschreven en geregisseerd door Dean Georgaris (The Manchurian Candidate) en Jon Turteltaub (National Treasure). Warner Bros. zal Meg uitbrengen. Momenteel mikken ze op 2 maart 2018.

NieuwsFilm

meest populair