Regisseursduo 'Vacation'-reboot maakt werk van 'Game Night'

Regisseursduo 'Vacation'-reboot maakt werk van 'Game Night'

Jason Bateman zal misschien een onplezierige avond tegemoet treden.

Vorig jaar verscheen Vacation in onze bioscoopzalen, een reboot/remake-hybride van Jonathan M. Goldstein en John Francis Daley. Het was hun regiedebuut, waarvoor ze eveneens het schrijfwerk hebben verricht. Zo'n laatstgenoemde klus zien ze wel zitten, want van Marvel hebben ze de taak gekregen om Spider-Man: Homecoming voor Jon Watts te schrijven. Vermoedelijk zijn ze daar nu klaar mee, want New Line Cinema heeft hun een volgend project aangeboden, wat ze hebben geaccepteerd.

Het gaat om Game Night, in 2013 geschreven door Mark Perez (Accepted). De zwarte komedie wordt geproduceerd door acteur Jason Bateman, mogelijk vervult hij er ook een hoofdrol in. Het verhaal volgt een groep koppels die een spelletjesavond bijwoont. Deze gelegenheden organiseren ze dikwijls, maar nu loopt het helemaal uit de hand. Opeens moeten ze de onschuldige bordspellen opzij schuiven om ruimte te maken voor een moorddiner. Wanneer iemand het loodje legt moeten ze onderzoeken wat er gebeurd is. En uiteraard de dader achterhalen.

Goldstein en Daley zullen het scenario van Perez herschrijven en vervolgens regisseren. Het is dus nog de vraag of Bateman wel zin heeft in zo'n spelletjesavond. De acteur produceert met zijn Aggregate Films (Bad Words) en Davis Entertainment (The Predator). Ondanks dat Vacation niet al te best ontvangen is, kreeg de komedie het wel voor elkaar om diens budget van 31 miljoen dollar te verdriedubbelen.



NieuwsFilm

meest populair