John Boyega pakt hoofdrol in 'Pacific Rim 2'

John Boyega pakt hoofdrol in 'Pacific Rim 2'

En hij speelt de zoon van één van de helden uit deel 1.

Legendary Pictures heeft Star Wars: The Force Awakens en Attack the Block-held John Boyega weten te overtuigen om de hoofdrol te gaan spelen in het vervolg op Guillermo del Toro's sci-fi monsterfilm Pacific Rim uit 2013.

Boyega moet de zoon gaan spelen van Idris Elba’s personage Stacker Pentecost uit het eerste deel. Pentecost is de leidinggevende van de held Raleigh Becket, een rol van Charlie Hunnam.

"Ik ben er erg trots op om John welkom te heten in deze fantastische wereld. Het Pacific Rim-universum zal met hem als hoofdrolspeler versterkt worden waardoor het een multiculturele en meerlaagse wereld blijft. 'De wereld die de wereld redt' was onze gedachte en ik kan me geen betere man voorstellen voor deze taak," aldus Del Toro die dit keer aanwezig is als producent.

Boyega blijkt een gewild man. Naast zijn aandeel in Star Wars VIII (2017) en daarna ongetwijfeld IX (2019) zal hij ook te zien zijn in The Circle met Tom Hanks en Emma Watson en te horen zijn in de Netflix/BBC-animatieserie Watership Down.

Het vervolg Pacific Rim: Maelstrom - naar verluidt de werktitel - wordt geregisseerd door Steven S. DeKnight en van Hunnam, Ron Perlman en Max Martini werd enige tijd terug verondersteld dat ze terugkeren.



NieuwsFilm

meest populair