Na een half jaar is 'Star Wars: The Force Awakens' definitief uit de bioscoop

Na een half jaar is 'Star Wars: The Force Awakens' definitief uit de bioscoop

De Box Office-opbrengst is bekend (en de merchandise opbrengsten ook).

Eind verleden jaar ging LucasFilm en Walt Disney's Star Wars: The Force Awakens met veel geweld in première. In het eerste weekend werd er maar liefst $248,0 miljoen opgehaald in de States en $529,0 miljoen wereldwijd. Uiteraard waren dit records. Na een half jaar is de film van J.J. Abrams niet meer te zien in de Noord-Amerikaanse bioscopen.

Aangezien Episode VII wereldwijd al op Dvd en Blu-ray te verkrijgen is, draait de sci-fi film ongetwijfeld nauwelijks meer op het witte doek. Hiermee komt de The Force Awakens uit op een wereldwijde recette van maar liefst $2.068.176.052.

Met deze score was het de derde film ooit die de grens van $2 miljard weet te passeren. Alleen Titanic en Avatar deden het wereldwijd beter met respectievelijk $2.186,8 miljoen en $2.788,0 miljoen. In de States staat Star Wars VII wel aan kop in de Box Office Aller Tijden.

Van de bijna $2,1 miljard werd er maar liefst 45,3% opgehaald in de States. Buiten de States scoorde de film flinke opbrengsten in het Verenigd Koninkrijk ($179,9 miljoen), China ($125,3 miljoen), Duitsland ($109,7 miljoen) en Japan ($95,5 miljoen). In Nederland kwam de film uit op $15,7 miljoen.

Overigens is het maar de vraag of The Walt Disney Company heel lang stilstaat bij de opbrengsten van de film. De merchandiseopbrengst rond Star Wars voor 2016 wordt geschat op een kleine $5 miljard.



NieuwsFilm

meest populair