Sciencefiction boekverfilming 'Seveneves' voor Ron Howard

Sciencefiction boekverfilming 'Seveneves' voor Ron Howard

Over de vernietiging van Aarde en diens wedergeboorte.

Als verscheidene filmsites het bij het rechte eind hebben, zal de talentvolle filmmaker Ron Howard binnenkort Robert Langdon en diens cryptische puzzels en boodschappen achter zich laten voor een sciencefictionavontuur. Het gaat om een verfilming van Neal Stephenson's roman uit 2015 getiteld Seveneves.

In de nabije toekomst verbrijzelt een onbekende kracht de maan in zeven stukken. Één van de stukken komt op Aarde af, wat ervoor zorgt dat de atmosfeer in warmte toeneemt en onze oceanen beginnen te koken. Men verwacht dat de planeet duizenden jaren niet meer bewoonbaar zal zijn, wat naar een evacuatieplan leidt. Elk land op Aarde mag een kleine groep jonge mensen selecteren, zij worden via een speciaal ruimtevoertuig (de Cloud Ark) in veiligheid gebracht. 1500 Mensen ontkomen aan uitsterving. Na 5000 jaar besluiten de nakomelingen van de pioniers terug naar Aarde te reizen, en de wereld van begin af aan op te bouwen.

William Broyles Jr., met wie Howard aan Apollo 13 werkte, schrijft de adaptatie. De regisseur is geen onbekende als het aankomt op boekverfilmingen. Na The Da Vinci Code en diens vervolg Angels & Demons krijgen we dit jaar Inferno voorgeschoteld, allen afkomstig van Dan Brown's schrijfwerk. Howard tracht ook een nieuw seizoen van Arrested Development van de grond te krijgen, wat eerder al een lastige taak bleek.



NieuwsFilm

meest populair