Doug Liman toont interesse in YA-verfilming 'Chaos Walking'

Doug Liman toont interesse in YA-verfilming 'Chaos Walking'

Over een dystopische wereld waar alle levende wezens elkaars gedachten kunnen zien en horen.

Met het einde van de Divergent-filmserie in zicht, wil Lionsgate voortgang boeken met een volgende Young Adult-reeks. Vijf jaar geleden haalden ze de filmrechten van de Chaos Walking-trilogie van schrijver Patrick Ness binnen. Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) werd kort daarop aangenomen om de adaptatie te schrijven. Robert Zemeckis zou gaan regisseren. Vandaag is daar verandering ingekomen.

Hoewel Zemeckis bij het project betrokken blijft als producent, zullen de teugels vermoedelijk aan Doug Liman overgedragen worden. De regisseur van Edge of Tomorrow, die tevens enigszins moeite heeft met het lanceren van Gambit, is in gesprek met Lionsgate om de regie op zich te nemen van het eerste deel, getiteld The Knife of Never Letting Go.

In het eerste deel ontmoeten we Todd Hewitt, het enige jongetje in Prentisstown, wat een kleine nederzetting is zonder vrouwen. De wereld van Hewitt kent geen privacy, want de gedachtes van al wat leeft is te zien en te horen. Dit zou zo gekomen zijn door een besmetting die eveneens de vrouwen heeft uitgeroeid. Op een dag ontdekt Todd een plekje in het moeras waar het doodstil is. De verantwoordelijke blijkt een meisje te zijn. Wie is zij? En waarom is ze niet dood, net als alle andere vrouwen in de wereld?

Het boek van Ness kwam uit in 2008, de vervolgen The Ask and the Answer en Monsters of Men respectievelijk in 2009 en 2010. De serie is een mix van avontuur en sciencefiction. Geïnteresseerde lezers kunnen het eerste boek oppakken, in het Nederlands genaamd De Chaos Trilogie: Het Mes Dat Niet Wijkt.



NieuwsFilm

meest populair