'Batman v Superman: Dawn of Justice' definitief uit de bioscoop

'Batman v Superman: Dawn of Justice' definitief uit de bioscoop

De eindstand kan opgemaakt worden.

Met veel bombarie ging eerder dit jaar Batman v Superman: Dawn of Justice in première. Na een enorme promotiecampagne waarin bijna de complete film werd weggeven waren de critici verre van mild. Nu superheldenfilm van Zack Snyder uit de bioscopen is, wordt duidelijk dat het financieel nog best goed is gegaan.

Met een productiebudget van zo'n $250 miljoen en ongetwijfeld om en nabij $200 miljoen aan promotiekosten haalde Dawn of Justice (RT = 27%, IMDb = 7,0) een mooie $872,7 miljoen wereldwijd op. Hiervan werd er $330,4 miljoen opgehaald in de States. In het eerste Noord-Amerikaanse weekend was de film goed voor $166,0 miljoen.

Wordt de film vergeleken met de andere superheldenfilms, dan weten het veel goedkopere Deadpool ($775,7 miljoen) en even dure Captain America: Civil War ($1.145,7 miljoen) zowel in ontvangst als box office score (ruim) beter te presteren. Het $178 miljoen kostende X-Men: Apocalypse werd echter ook zwak ontvangen en staat tot op heden op een toch wat matige $486,1 miljoen wereldwijd. Dit jaar verschijnen er nog twee films in het superheldengenre, namelijk Suicide Squad en Doctor Strange.

Ondertussen kijken de fans van Batman v Superman uit naar de verlengde R-rated versie van de film. Deze verschijnt in Nederland op 3 augustus op Blu-ray. De officiële set-fotograaf Clay Enos plaatste afgelopen dagen twee fraaie setfoto's op zijn Twitter-account:





NieuwsFilm

meest populair