In 'Alien 5' komen Ripley én de aliens aan hun trekken

In 'Alien 5' komen Ripley én de aliens aan hun trekken

Aldus Sigourney Weaver,

Sigourney Weaver, ster van de eerste vier Alien-films, sprak in een interview met Entertainment Weekly, dat nu volledig is vrijgegeven, over de plannen voor een vierde vervolg op de eerste Alien. Weaver bevestigde dat deze vijfde film de tijdslijn van de eerdere films zal onderbreken door het verhaal op te pakken na het einde van de tweede film. Wat mogelijk zal maken om een aantal personages terug te brengen dat aan het begin van Alien³ stierf, en volgens Weaver om een "bevredigend" einde aan haar personage Ripley te geven.


Daarnaast onthulde Weaver dat regisseur/schrijver Neil Blomkamps (District 9, Chappie script ingaat op de motivatie van de xenomorphs en waar hun ras naar op zoek is. Het script heeft niet alleen "veel origineels in zich, maar bevredigt ook de primaire behoeftes van de aliens”, aldus Weaver. Wat dat dan ook precies mag betekenen. Voorlopig is het echter allemaal nog speculatie, het nog titelloze vervolg op Aliens gaat voorlopig nog niet werkelijk in productie. In ieder geval niet voordat Ridley Scotts prequel Alien: Covenant is uitgekomen in 2017, het vervolg op Prometheus uit 2012.

Weaver zei dat Blomkamps film allang af had kunnen zijn, maar Alien: Covenant kreeg voorrang van Fox. De films mogen niet te kort na elkaar uitkomen, en Scott neemt ruim de tijd voor zijn project. Doordat Sigourney Weaver en Neil Blomkamp ondertussen beiden weer andere projecten hebben lopen is het nog maar de vraag wanneer zij weer samen kunnen werken, en of Fox en Scott dan niet opnieuw roet in het eten zullen gooien. Het blijft afwachten of de film er ooit zal komen.

NieuwsFilm

meest populair