Traileranalyse: 'Wonder Woman'

Traileranalyse: 'Wonder Woman'

Wat vertellen de eerste beelden ons over de film?

Warner Bros. bracht niet alleen een trailer voor Justice Leauge mee naar de Comic Con, het nam ook beelden van Patty Jenkins’ Wonder Woman met zich mee. Het was een behoorlijk interessante trailer om naar te kijken, vol met beelden die ons eindelijk van de broodnodige context rond het verhaal over Diana Prince (Gal Gadot) voorzagen.

Zij is in de film opgegroeid op het eilandje Themyscira, maar besluit naar de mensenwereld te reizen op het moment dat de Amerikaanse piloot Steve Trevor (Chris Pine) aanspoelt. Samen met hem probeert ze de Eerste Wereldoorlog een halt toe te roepen.

» Bekijk hier de trailer voor Justice League
» En lees hier de traileranalyse



Eerste man

De film gaat ermee van start dat Steve Trevor aanspoelt op het strand van het eiland Themyscira. Daar is Diana Prince in een beschermend milieu opgegroeid, zonder mannen. “Je bent een man”, zegt ze als Steve ontwaakt. In de comics is hij de eerste man ooit die het eiland van de Amazones betreedt en hij is ook de reden waarom Diana naar de mensenwereld trekt.









Raadskamer

De meeste beelden die we te zien krijgen in de trailer spelen zich af in de mensenwereld en rond de Eerste Wereldoorlog, maar spaarzame shots tonen ons Themyscira, de wereld van de Amazones. Zo ook onderstaand beeld, dat ons een soort raadskamer toont. Naar verluidt is dit de plek waar de Amazones bij elkaar komen om te debatteren en beslissingen te maken. In het midden zien we koningin Hippolyta, een rol van Connie Nielsen. Wellicht is dit ook de scène waarin Diana toestemming krijgt om naar de mensenwereld te reizen.



Diana & koningin Hippolyta

”Je bent mijn grootste liefde”, vertelt Hippolyta haar dochter in deze shots. Waarschijnlijk is dit vlak voordat Diana vertrekt naar de mensenwereld.





Diana naar de mensenwereld

”Wees voorzichtig, Diana,” horen we vervolgens bij deze beelden waarin Diana aan lijkt te komen in de mensenwereld. De beelden benadrukken het verschil tussen de twee werelden: het ogenschijnlijk vredige en paradijselijke eiland waar Diana vandaan komt en de mensenwereld die in oorlog verkeert. Hieronder zien we een treinstation, boordevol soldaten.





Diana op een missie?

Direct daarna zien we beelden van wat lijkt op een missie. Diana draagt een prachtige blauwe baljurk en loopt af op acteur Danny Huston, die en nog niet benoemde militair speelt. Het lijkt erop dat hij niet vertrouwd kan worden en wellicht heeft ze het op hem voorzien. Ze draagt immers haar zwaard op haar rug.







Oorsprongsverhaal

Diana is geboren op het eiland Themyscira en is een Amazone, maar ze heeft geen vader. In de onderstaande beelden lijkt ze een intiem moment te beleven met Steve, die ze lijkt te vertrouwen. Ze vertelt hem namelijk ”tot leven gebracht te zijn door Zeus”. Daarmee verschilt haar oorsprong van de comics, waarin ze meerdere oorsprongsverhalen heeft. Zo is ze uit klei gemaakt door Hippolyta (en tot leven gebracht door goden als Aphrodite), en in een ander verhaal is ze de biologische dochter van Hippolyta en Zeus. Dat ze nu zegt gemaakt te zijn door Zeus, geeft de indicatie dat ze nu een heel ander oorsprongsverhaal krijgt.





Strijd op Themyscira

We schreven eerder dat het eilandje Themyscira vredig is, maar dat wil niet zeggen dat de Amazones niet voor zichzelf op kunnen komen. Zoals je ziet, krijgen de dames te maken met soldaten, die het eiland aanvallen en onder leiding van General Antiope (Robin Wright) slaan ze vermoedelijk de aanval makkelijk af.







Wonder Woman op het slagveld

Dan zien we wat mooie shots van hoe Wonder Woman uit een loopgraaf omhoog klimt, om het op te nemen tegen een groep soldaten. Ze gebruikt daarbij actief haar schild en haar lasso (waarover zo meteen meer).















Lasso of Truth

De lasso die ze gebruikt is de Lasso of Truth en naast het schild een van de meest kenmerkende wapens die Wonder Woman gebruikt. In de comics krijgen de Amazones de lasso van de Griekse goden en iedereen die aangeraakt wordt door de lasso moet de waarheid vertellen. Of dat nu ook zo is, vragen we ons af, maar duidelijk is dat Wonder Woman hem actief gebruikt in de strijd.









Ook actie voor Steve Trevor[b][/b]

Deze beelden maken duidelijk dat Chris Pine heus niet alleen de mooie jongen uit hoeft te hangen, maar ook wat actiescènes krijgt.





Wonder Woman gebruikt haar schild

In deze montage gebruikt Wonder Woman haar schild om een kogelregen af te weren.









Nog meer actie

Misschien wel het meest indrukwekkende moment in de trailer volgt hier. We zien hoe Wonder Woman een compleet geweer breekt op haar rug. Ze is verder bijzonder snel en lenig en neemt het met gemakkelijk op tegen meerdere soldaten tegelijk.

















Introductie Etta Candy

Een van de personages uit de comics is Etta Candy (Lucy Davis), zij wordt een goede vriend van Diana en is in de film waarschijnlijk de secretaresse van Steve Trevor. Vermoedelijk brengt ze flink wat humor naar de film.







NieuwsFilm

meest populair