Donnie Yen is Wesley

Donnie Yen is Wesley

De martial arts ster uit o.a. 'Star Wars: Rogue One' gaat gestalte geven aan Chinese Indiana Jones

Martial arts ster Donnie Yen is de vijftig al gepasseerd, maar hij heeft het schijnbaar drukker dan ooit. Eerder dit jaar had hij een hoofdrol in de Netflix-film Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny. Eind dit jaar zal hij zijn vechtkunsten laten zien in Star Wars: Rogue One, en kort daarop ook, in januari 2017, in xXx: The Return of Xander Cage. Ondertussen heeft hij samen met producent Raymond Wong aangekondigd een nieuwe film te gaan maken over Wesley, ook wel bekend als Wisely. Wilson Yip zal de regie op zich nemen. Yip en Yen maakten eerder onder andere de Yip Man reeks en S.P.L. samen.

Wesley/Wisely is een avonturier die wereldwijd op oude schatten jaagt. Oorspronkelijk is hij een personage uit een stuk of 150 boeken van Ni Kuang, gepubliceerd van 1963 tot 2004. De daarop gebaseerde films zijn echter ook beïnvloed door de Indiana Jones-films. Donnie Yen is niet de eerste ster uit Hongkong die Wesley zal spelen. Onder andere Chow Yun-Fat en Andy Lau gingen Donnie Yen al eens voor in de rol van Wesley.

Met Andy Lau gaat Donnie Yen (na Wesley) ook nog een film maken, momenteel nog zonder titel. Er gaan al lange tijd geruchten dat zij samen in Dragon City zullen spelen, een variant op The Raid, maar dan in Hongkong in de jaren zeventig. Hoewel dat project voorlopig nog op de lange baan is geschoven, hebben Yen en Lau wel een andere film aangekondigd. Die óók in Hongkong in de jaren zeventig zal spelen, maar meer een thriller dan een actiefilm zal zijn.

Hier een trailer van The Legend of Wisely uit 1987, met Samuel Hui in de titelrol, destijds in het westen uitgebracht als Legend of the Golden Pearl:



NieuwsFilm

meest populair