Brie Larson bedankt fans na casting 'Captain Marvel'

Brie Larson bedankt fans na casting 'Captain Marvel'

Niet alle liefhebbers van Marvel-stripboeken scharen zich blijkbaar achter deze keuze.

De Comic-Con in San Diego heeft dit jaar weer behoorlijk wat filmnieuwtjes afgeleverd. Trailers van diverse grote blockbusters die eraan komen werden onthuld, evenals castingdetails. De geruchten doen al een poos de ronde over het internet, maar de kogel ging dit weekend dan officieel door de kerk: Brie Larson zal Marvel-heldin Captain Marvel spelen in haar eigen solofilm.

Mede door Short Term 12 en Room heeft de 26-jarige schone veel lof geïnd, maar toch bleken er mensen te zijn die het niet helemaal eens waren met deze keuze. Uiteraard is dit geen onbekend fenomeen (zie Ben Affleck als Batman), doch besloot de Amerikaanse via Instagram hier vriendelijk op te reageren.

"Deze morgen werd ik wakker, denkend aan de vloedgolf van steun die ik dit weekend ontving. Het was zenuwslopend om zo'n vrije val in het internet te maken! Ik weet wie ik ben, maar het is woest hoe snel je zoiets kan vergeten wanneer iemand je iets afschuwelijks noemt. Ik werd eraan herinnerd hoe belangrijk de aanvaarding van de communiteit is, maar ik wil niet bezorgd leven omdat mensen me haten omdat ik mezelf ben. We zouden allemaal de vrijheid moeten bezitten om onze ware ik te tonen, zonder angst of oordelen."

Larson hoopt zodoende dat men voor de verandering minder vijandig reageert op het net. "Het is eng om de hardheid te snoeien waarmee we het perfecte, kleine wezen in onszelf beschermen. Ja, mensen kunnen gemeen zijn, maar ze kunnen ook zoveel andere prachtige dingen doen. Laten we deze ruimte veilig maken. Geen haat en meer begrip."

We moeten helaas geduld tonen, eerdat Captain Marvel uitkomt. De superheldenfilm is al twee keer uitgesteld. De releasedatum die nu gekozen is valt op 8 maart 2019. Het script is geschreven door Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) en Meg LeFauve (Inside Out).



NieuwsFilm

meest populair