Matt Damon neemt een jaar pauze van acteren

Matt Damon neemt een jaar pauze van acteren

Hij wil zijn familie niet van hot naar haar meezeulen.

Het is even welletjes geweest, denkt Matt Damon. De acteur vertelde deze week in een interview dat hij plannen heeft om zijn acteerwerk tijdelijk opzij te schuiven. Het zou om een jaar gaan en de 45-jarige Amerikaan meldde dat zijn familie de doorslaggevende factor in het spel is.

"Ik heb een aantal rollen op een rij aangenomen. Ik heb vier films achter elkaar gedaan en ik heb er nu nog één te gaan. En dus heb ik [mijn familie] de laatste tijd over de hele wereld meegesleept. Het afgelopen halve jaar woonden we in China," verwijzend naar The Great Wall waarvan onlangs de eerste trailer verscheen. "En deze 'Bourne'-film bracht ons naar Londen, overal eigenlijk."

Damon's vrouw Luciana Bozán Barroso en hun vier kinderen vinden het niet erg. "Ze nemen het goed op, het zijn goede reizigers. Maar ik kijk ernaar uit om dit werkjaar af te maken en daarna een jaar vrij te nemen zodat ik hen eens kan steunen."

De Martian was uiteraard ter plaatse om zijn nieuwste film te promoten: Jason Bourne. Damon en regisseur Paul Greengrass zouden de afgelopen 9 jaar - sinds hun laatste samenwerking The Bourne Ultimatum - zo vaak zijn benaderd door fans, dat ze dachten dat het tijd werd voor een nieuw deel.

"Na jaren van zulk soort verzoeken wordt het nederig. Ik heb uiteraard vele films gemaakt die niemand ging kijken, dus wanneer je een loyaal publiek hebt dat ergens om vraagt, dan kijk je elkaar aan op een gegeven moment en zeg je: 'Laten we het gewoon doen.' En toen, nadat we besloten het te gaan doen, onderzochten we hoeveel de wereld is veranderd sinds 2007. En de verschillen zijn in minder dan een decennium buitengewoon. Het is een compleet andere wereld waarin we nu leven. En dat was genoeg territorium om het karakter doorheen te jagen."

De actiethriller draait sinds deze week in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair