'Suicide Squad' onderging ware productiehel

'Suicide Squad' onderging ware productiehel

Warner Bros. wilde verdere schade voorkomen & er zijn veel Joker-scènes verwijderd.

Met de redelijk bedroevende ontvangst onder de critici (RT = 32%) heeft Suicide Squad een grote overeenkomst met de DCEU-voorganger Batman v Superman: Dawn of Justice. Deze kaskraker kwam namelijk uit op een RT-score van 27%. Uit een artikel van The Hollywood Reporter blijkt dat Warner Bros. de film overhaastte en een mager ontvangst over zich afriep.

Volgens een bron van THR: "Ayer schreef het script in amper zes weken en toen gingen ze gewoon van start." Een andere bron geeft aan dat Warner Bros. niet wilde schuiven met de verschijningsdatum: "Het is niet alleen dat ze het publiek de film hebben beloofd, maar ze hebben over de hele wereld enorme deals gesloten met partners, met merchandise partners. Het levert grote problemen op als het vlaggenschip dan vertraging oploopt."

Ook waren er problemen met een eerste versie van regisseur David Ayer. Warner baas Kevin Tsujihara was volgens een bron "echt pissig" na de kritiek op Batman v Superman en de schade die de film aanrichtte aan het merk. Toen bleek dat Ayers versie van Suicide Squad niet de lol en grimmige sfeer leverde zoals werd beloofd in de teaser trailer, schakelde Warner onder meer Trailer Park - de makers van de teaser trailer - in om een andere versie te realiseren.

THR meldt ook dat er meerdere editors aan de film hebben gewerkt, ondanks dat alleen John Gilroy wordt vermeld. Gilroy zou zelfs voortijdig de post-productie hebben verlaten en het werk zou zijn afgerond door Michael Tronick. Eerder werd al bekend dat de uiteindelijk derde en definitieve versie gerealiseerd werd met prijzige reshoots. In die periode zou regisseur Ayer oververmoeid zijn geraakt van het gehele proces en hij brak zelfs kort met zijn agent.

Lees de FilmTotaal recensie van 3 sterren. Hieronder een tv-spot met quotes uit de overigens nog voldoende positieve reacties.



Via TeleStar werd ook nog eens duidelijk dat er veel scènes met The Joker zijn verwijderd. Acteur Jared Leto: "Er zijn veel scènes die de definitieve film niet hebben gehaald. Hopelijk worden deze ooit nog eens onthuld. Wie weet." En wie weet zien we die wel terug in een Ultimate Edition van Suicide Squad.

Overigens is er hoop voor de fans en de $175 miljoen kostende film. Er wordt een kick-off van $140 miljoen in de States voorspeld. Een score die in de buurt komt van Batman v Supermans $166,0 miljoen. Deze DC-superheldenfilm kwam uiteindelijk uit op een mooie $872,7 miljoen wereldwijd. Naar verluidt zou Suicide Squad op zo'n $750 miljoen moeten uitkomen om break-even te kunnen draaien.

De grote vraag is nu welk effect de nieuwe magere ontvangst heeft op het DC-filmuniversum. Het is in ieder geval duidelijk dat de 2017-films Wonder Woman en Justice League verder onder druk komen te staan. Blijvend mager ontvangst zal ongetwijfeld op den duur consequenties hebben voor de levensduur van Warners ambitieuze meerjarenplan. Fuck Marvel?



NieuwsFilm

meest populair