Algemeen

Gerucht: Warner werkt actief aan 'Man of Steel'-vervolg

Mogelijk voor 2018 of 2019.

door Jim Pedd om 10:31 in Algemeen
The Wrap meldt dat Henry Cavills Man of Steel een tweede film krijgt. Die zou nu actief in ontwikkeling gegaan zijn. Details zijn er uiteraard niet, maar dat Warner de film actief ontwikkelt is de eerste update in tijden voor fans. Velen vreesden dat, nu het DC-filmuniversum in volle vaart vooruit gaat, Superman geen solofilm meer zou krijgen.

De eerste film werd in 2013 uitgebracht en geproduceerd door Christopher Nolan. Regisseur Zack Snyder mocht zijn duistere visie naar het personage brengen en zijn interpretatie was goed voor 668 miljoen dollar aan de wereldwijde box office. Man of Steel diende meteen als lanceerplatform voor het DC-filmuniversum, dat met Batman v Superman: Dawn of Justice voortgezet werd.

Mocht er echt gewerkt worden aan een Man of Steel 2, dan zal het niet voor 2018 zijn. Warner heeft al releasedata geprikt voor Wonder Woman (1 juni 2017), Justice League (16 november 2017) en Aquaman (27 juli 2018). Daarna volgt op 5 oktober 2018 een film rond een personage dat nog onthuld moet worden. Naar verluidt is dat echter een film rond Ben Afflecks Batman. Daarna staat er pas weer voor 1 november 2019 een nog titelloze film gepland, mogelijk is dat dan eindelijk de vervolgfilm op Man of Steel.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

En the joker als villian! Lex Luther is een betere joker dan the joker uit SS.

Steve-O

Avatar

Fijn dat de film eindelijk in ontwikkeling is. Ik vind dat ze het goed doen met Superman in de films die we tot zover gezien hebben. Cavill is top en ik hoop dat hij een interessante regisseur krijgt om mee te werken.

Shifty777

Avatar

Ik denk dat de meeste mensen toch wel op een nieuwe Batman-film aan het wachten zijn. Het belangrijkste is echter dat ze zich eens de tijd nemen om een degelijk product af te leveren en luisteren naar wat zoveel mensen wel en niet goed aan deze films vinden. Ik vind het jammer dat er zoveel potentie verspeelt wordt.

Steve-O

Avatar

Affleck's Batman film zal waarschijnlijk de Oktober 2018 datum krijgen en dit November 2019. Meestal hebben ze zo'n drie maanden voor pre-production, zes voor filmen en pak 'm beet een jaar voor post-productie. Lijkt me dat een film als Man of Steel 2 meer tijd heeft voor post-productie dan Batman gezien de omvang van de VFX. Dat is, ervan uitgaande dat Affleck's Batman niet zo computer gedreven is en ik denk dat we ook zoiets kunnen verwachten. We weten ook niet hoe ver ze al met dit vervolg bezig zijn maar Affleck zei laatst dat hij niet denkt de datum te gaan halen. Wederom, ervan uitgaande dat Oktober 2018 voor hem is, maar ik hoop dat het hem lukt. Kijk enorm uit naar zijn Batman film en ook naar dit Superman vervolg.

Affleck zou zo ergens in het eerste kwartaal van 2017 wel moeten beginnen met de productie en deze film een jaar later, dus ze hebben nog ff ;)

MovieThom

Avatar

Grappig, Zack Snyder heeft al meerdere keren gezegd dat BvS gewoon Man of Steel 2 is.

Homer

Avatar

Als het DC-universum dan nog bestaat lol

YOLO

Avatar

Shifty777 "Ik denk dat de meeste mensen toch wel op een nieuwe Batman-film aan het wachten zijn."
Ja dat denk ik ook. Het is geen publiek geheim dat Batman de populairste superheld is. Bats heeft heel wat jaartjes voorsprong op populariteit tov Superman. Batman is ook buiten de comics zeer populair. Videogames, speelgoed, animatie, de Burton & Nolan films (Schumacher wie?).

Let wel. Superman wordt gezien als de grootste superheld allertijden en heeft totaal 600 miljoen comics verkocht. Batman slechts 460 miljoen.

Ondanks dat Ben Affleck in het begin veel internet backslash hebt gehad, liet hij iedereen wel zien dat hij baas is. Meest positieve internet reacties van BvS gaat over Battfleck (en ik vind dat Jeremy Irons). Battfleck was vrijwel de star of the show in de bioscoopversie. Zelfs in The Lego Movie.

Maar geef mij maar een Suicide Squad b.v. Omdat DC meer is dan alleen Batman. Ok Suicide Squad heeft een zooitje Batman villains. Het gaat om de vele karakters die DC rijk is. Al is niet iedere karakter interessant.

Homer "Als het DC-universum dan nog bestaat lol"

Tja dan is er nog Batman. ;) Commercieel gezien, de meest veilige keuze.

Joslyn

Avatar

Er moet mijns inziens eerst een Man of Steel 2 komen alvorens Superman opduikt in een Justice League film gezien het einde van BvS. Het zou raar zijn als ze daar een JL film voor gebruiken.

Maar ja het was ook al raar dat ze de Superman verhaal gebruikten voor een Batman film.

eltorro

Avatar

Joslyn "Er moet mijns inziens eerst een Man of Steel 2 komen alvorens Superman opduikt in een Justice League film gezien het einde van BvS. Het zou raar zijn als ze daar een JL film voor gebruiken.

Maar ja het was ook al raar dat ze de Superman verhaal gebruikten voor een Batman film."

Ze bleven daar in ieder geval wel aardig trouw aan het einde van de Batman en Superman comic. Bij Captain America Civil War hebben ze alleen maar de naam gebruikt en er een overbodig verhaal over de Winter Soldier door heen gegooid.

Homer "Als het DC-universum dan nog bestaat lol"
Gezien de opbrengsten tot nu toe, hoeven we daar niet bang voor te zijn.

NieuwsFilm

meest populair