David Fincher voor vervolg 'World War Z'

David Fincher voor vervolg 'World War Z'

Brad Pitt wil weer met zijn oude vriend samenwerken.

David Fincher is door Brad Pitt gevraagd om het vervolg op World War Z te gaan maken. Nadat de oorspronkelijk geplande regisseur Juan Antonio Bayona verkaste naar het vervolg op Jurassic World, was er een nieuwe regisseur nodig.

Volgens Variety is Pitt, ster en producent van World War Z, nu zijn oude vriend Fincher aan het paaien om het stokje over te nemen. Hij schijnt de afgelopen tijd meerdere mensen hierover benaderd te hebben, maar heeft nu zijn zinnen op Fincher gezet. Het zou de vierde keer betekenen dat de twee samenwerken, na Se7en, Fight Club en The Curious Case of Benjamin Button.

Fincher heeft eigenlijk sinds zijn debuut Alien³ geen vervolgfilms meer gemaakt, vanwege zijn slechte ervaringen destijds. Maar naar Pitt schijnt hij altijd bereid te zijn te luisteren. Een paar jaar geleden zouden de twee voor Disney nog bijna een nieuwe versie van 20,000 Leagues Under the Sea maken, maar dat project ging niet door.

Het vervolg op World War Z zal Finchers eerste film zijn sinds Gone Girl uit 2014. Eerder dit jaar schoot hij wel de eerste aflevering van de Netflix-serie Mindhunters. De film zou oorspronkelijk uitgebracht worden op 9 juni 2017, maar is sinds het vertrek van Bayona uiteraard uitgesteld. Het zal wel nog steeds over de zombie-apocalyps gaan.

NieuwsFilm

meest populair