Eerste verwijderde scène 'Warcraft' vrijgegeven

Wat leren we over de Fel?

Nu de release van de Blu-ray en Dvd van Warcraft: The Beginning langzaam dichterbij komt, is het tijd voor weer wat nieuwe beelden van de gameverfilming van regisseur Duncan Jones. Studio Legendary Pictures heeft onderstaande verwijderde scène vrijgegeven, waarin we zien hoe enkele Orcs het hebben over de Fel, de duistere magie die hun huid groen maakt en hen extra sterk maakt. Niet iedereen ziet daar de voordelen van, want er zijn ook Orcs die vinden dat ze zich eerst moeten bewijzen op het slagveld, in plaats van sterker te worden door magie. Hieronder de video.



Het is nog altijd verre van zeker of de film een vervolg krijgt. Warcraft kostte 160 miljoen dollar om te maken (en nog veel meer als je het marketingbudget meerekent) en leverde wereldwijd 433,5 miljoen dollar op. Daarvan kwam slechts 47 miljoen dollar uit de Verenigde Staten en 220 miljoen dollar uit China. Het is niet zeker of de studio's daar genoeg aan hebben om dit als een winstgevende film te zien, dus is het vervolg nog niet zeker.

Tegelijk dient opgemerkt te worden dat studio Legendary Pictures eerder ook met Pacific Rim kwam, dat eenzelfde omzet draaide, maar die krijgt ook een vervolg. Het zou dus goed mogelijk zijn, vooral gezien een berichtje op het Chinese equivalent van Twitter, Weibo, dat stelde dat Warcraft slechts "het begin" was. Een officiële bevestiging is er nog niet.

Het is in elk geval wel helder dat Warcraft bedoeld is als het begin van een grootse franchise. Duncan Jones plande drie films voor de franchise. Dit eerste hoofdstuk liet zien hoe de Orcs hun stervende thuiswereld Draenor moesten verlaten en de mensenwereld binnenvielen. Daarbij kwamen helden van beide kanten tegenover elkaar te staan. Rollen waren er onder meer voor Travis Fimmel, Ben Foster, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell en Daniel Wu.

Vanaf 27 september verkrijgbaar.

NieuwsFilm

meest populair