'The Hitman’s Bodyguard'-regisseur maakt 'Home Invasion'

'The Hitman’s Bodyguard'-regisseur maakt 'Home Invasion'

Mark Wahlberg moet zijn speciaal ontworpen thuis beschermen tegen inbrekers.

Patrick Hughes, doorgebroken met zijn speelfilmdebuut Red Hill, gaat voor Paramount Pictures Home Invasion maken. Het wordt een thriller waarin Mark Wahlberg de hoofdrol speelt. Ook fungeert de laatstgenoemde als producent.

Het idee achter de film is bedacht door Aaron Guzikowski. Hij schreef voorheen Contraband, ook een thriller met Wahlberg. Home Invasion wordt omschreven als een kruising tussen Panic Room en Die Hard. De acteur speelt een aannemer met een vrouw die aan een speciale ziekte lijdt: de zon is dodelijk voor haar. Daarom bouwt de beste man een futuristisch huis dat al het natuurlijke licht blokkeert. Maar dan op een dag staat er een bende criminelen voor de deur. Zij trachten in het huis te breken om een kostbaar beeldhouwwerk van zijn vrouw te stelen. Om zijn huis te beschermen moet de aannemer hen te slim af zijn.

Pas geleden zette Hughes een punt achter de opnames van The Hitman's Bodyguard. Deze vonden o.a. ook in Nederland plaats. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds. Hughes is ook verantwoordelijk voor de derde Expendables-film. Enkele jaren geleden was zijn naam verbonden aan de Raid-remake, maar de Engelse variant lijkt voorlopig niet te komen.

NieuwsFilm

meest populair