Einde van 'The Dark Knight Rises' is "perfect"

Einde van 'The Dark Knight Rises' is "perfect"

Joseph Gordon-Levitt neemt het op voor Nolans "open einde."

In 2012 rondde Christopher Nolan zijn Batman-trilogie af met The Dark Knight Rises. Het afsluitende deel werd ten opzichte van de voorgangers iets wisselender ontvangen, mede vanwege het soort van open einde. Acteur Joseph Gordon-Levitt (Snowden) sprak over de afronding.

In de slotscène zien we hoe Gordon-Levitts personage John Blake de Batcave betreedt. Het doet vermoeden dat Blake op een of andere manier de rol van Batman (Christian Bale) op zich gaat nemen. De acteur:

"Ik weet dat we allemaal gewend zijn aan de Marvel-films, welke een oneindige serie vormen. Ze hebben niet echt een begin, geen middenstuk en geen einde. Maar ik denk zeer zeker dat Nolan de film écht zag als een afronding. In alle drie de films zit een thema welke start in de eerste film, doorgaat in de tweede en duidelijk wordt als hij zegt dat Batman meer is dan een man, dat Batman een symbool is. Dat een andere man dan Bruce Wayne zo ongeveer Batman wordt aan het einde van de trilogie, is volgens mij het perfecte einde van dat verhaal."

Na de verschijning van Rises werd er gespeculeerd dat Gordon-Levitt terug zou keren in bijvoorbeeld een spin-off of volgend deel. Mogelijk als Robin. Na Rises was Nolan nog als schrijver en producent verbonden aan Man of Steel en was hij uitvoerend producent bij Batman v Superman: Dawn of Justice. Ondertussen focust de filmmaker zich op zijn eigen projecten, met het in 2017 te verschijnen Dunkirk als eerstvolgende regieklus.

Hieronder de scène in de Batcave, vanaf 3:25:



NieuwsFilm

meest populair