Universal Pictures verfilmt novelle 'Snapshot 1988' van schrijver Joe Hill

Universal Pictures verfilmt novelle 'Snapshot 1988' van schrijver Joe Hill

Het zou door tv-serie 'Stranger Things' komen dat deze er komt.

Schrijver Joe Hill, zoon van Stephen King, behaalt in de boekenwinkels en filmwereld evenveel succes als zijn pa. Zijn tweede boek Horns werd bijvoorbeeld in 2013 tot een film getransformeerd door Alexandre Aja. Als alles goed verloopt kunnen we een nieuwe adaptatie verwachten: Snapshot 1988. The Holywood Reporter meldt dat Universal Pictures de filmrechten van Hill's novelle binnen heeft gesleept.

Het korte verhaal wordt volgende maand gepubliceerd in de nieuwe uitgave van Cemetery Dance magazine. Centraal staat een 13-jarig knulletje in 1988 dat voor een bejaarde vrouw zorgt. Hij vermoedt dat ze aan dementie lijdt, maar in werkelijkheid worden haar herinneringen gestolen door slechterik 'de Phoeniciër.' Met een camera pleegt hij zijn gruwelijke daden.

De mannen achter Blumhouse Productions (Hush) en Weed Road Pictures (The Dark Tower) produceren de adaptatie. Ze zijn met regisseur Mike Flanagan (Oujia: Origin of Evil) en Jeff Howard (Before I Wake) in gesprek om het script te schrijven. Universal nam deel aan de bidoorlog voor de rechten omdat het verhaal, en de periode waarin het zich afspeelt, veel weg heeft van Stranger Things - een door Netflix geproduceerde serie die dit jaar uitkwam en veel succes vergaarde.

Snapshot 1988 wordt pas ergens in de lente van 2018 officieel uitgebracht, als onderdeel van een collectie bestaande uit vier novelles.



NieuwsFilm

meest populair