Een liefdevol woordje voor superheldenfilms

Een liefdevol woordje voor superheldenfilms

Kevin Smith toont zijn liefde.

Bijna ieder weekend vindt er wel ergens in de wereld een Comic Con plaats. Superhelden, fantasy en alles wat daar op lijkt zijn hot! Dit weekend vindt in New York een van de grotere Comic Cons plaats. Een mooie plek om een positief woordje te doen over superheldenfilms. Dat dacht Kevin Smith ook.

Filmmaker Smith is een bekende naam is het wereldje. Hij schreef comics en regisseerde enkele afleveringen van de DC-series van The CW. Maar bovenal is hij een fan en dit laat hij regelmatig weten via zijn YouTube-kanaal. Tijdens Comic Con liet hij doorschemeren wat hij vindt van alle "trollen en haters" die online aanwezig zijn om superheldenfilms en in het specifiek DC-films neer te sabelen, op zijn eigen herkenbare manier.

Hij liet eerst weten wat hij van de nieuwe Marvel-serie Luke Cage vindt: "Deze is f*cking goed. Ik had geen verwachtingen vooraf en ze vertelden een veel beter verhaal dan ik van te voren dacht. Ik bedoel, we leven in een wereld waar ze een f*cking Ant-Man vervolg maken. Waarom hadden we deze sh*t niet toen ik opgroeide."

Ook gaf hij aan dat mensen wat vaker de superheldenfilms mogen waarderen, goed of slecht. "De creatieve mogelijkheden zijn oneindig, man. Dat moeten we waarderen. Het is makkelijk om een film te gaan kijken, deze af te kraken en negatief te zijn. Maar ik zie het van de andere kant... Als je er negatief over bent en dingen afkraakt, dan gaat de wereld aan je voorbij. Er is geen geldige reden om dat te doen. Je probeert boven jezelf uit te stijgen, maar mensen trachten je naar beneden te trekken. Ik vermoed dat misselijkmakenheid veel vrienden heeft. Er blijven altijd mensen die dingen afzeiken. Ik denk terug aan dat ik 10 jaar was en ervan droomde dat mensen deze films maakten. En nu zijn ze er, dus ben gelukkig."

En zijn vermakelijkste uitspraak over de bekritiseerde DC-films als Suicide Squad en Batman v Superman: "Het worden nooit Marvel-films... En als een groot fan van deze sh*t; het boeit me niet. Je bent of een DC-fan of een Marvel-fan en echt waar DC gaat echt niet doen wat Marvel doet... Maar echt waar, toen ik een kind was droomde ik over deze sh*t... Dus jaren wilden we dit en nu krijgen we het... Ik heb de Batman versus Superman extended edition 25 keer bekeken en mijn vrouw zegt 'je hebt die sh*t als 25 keer gezien, je weet wat er gebeurt... f*cking Martha.' ...en dan zeg ik gewoon, 'Ik weet het, ik blijf gewoon kijken tot ik hem goed vind."

Kortom: Fanboys... Kevin moet je held zijn!



NieuwsFilm

meest populair