Poll

POLL: Computer geanimeerde wezens in films

Benjamin Button, Caesar, Davy Jones, Gollum, Hulk, Kong, Optimus Prime, Richard Parker, T-1000, de T-Rex...

door Bram de Groot om 19:25 in Poll
Sinds films als The Abyss (1989), Terminator 2: Judgement Day (1991) en Jurassic Park (1993) worden veel van de praktische effecten (zeg maar poppen, maskers en stevige make-up) vervangen de visuele effecten / computeranimaties. Soms is dit bijzonder jammer, maar met voldoende aandacht pakken de VFX regelmatig prachtig uit. In de POLL van deze week: welke CGI-wezen vind jij het meest geslaagd?

We kijken alleen naar de CGI-creaties die te zien zijn in live action-films. Figuurtjes uit volledige CG-animatiefilms worden dus niet meegenomen. Tevens wordt er geen onderscheid gemaakt tussen motion capture en de meer authentieke met de computer geanimeerde wezens.

Twintig CGI toppers!

Hieronder heb je de keuze uit twintig CGI wezens, van Benjamin Button (The Curious Case of Benjamin Button) tot Optimus Prime (Transformers) en van Richard Parker (Life of Pi) tot Master Yoda (The Phantom Menace). De keuze is aan jou! Staat jouw favoriet er niet tussen, laat dit dan weten op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen!28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tk1989

Avatar

Ava met afstand! Nog nooit zulke goede & overtuigende cgi gezien, uiteraard ook door het geweldige acteerwerk van Alicia Vikander.

kidcassidy

Avatar

Baloo met afstand! Verreweg de beste CGI die ik ooit heb gezien. Uiteraard ook geweldig goed ingesproken door Bill Murray.

Ereptile

Avatar

Lastig. Er zijn veel performances die ik gewoon goed vond. En naarmate de tijd verstrekt, wordt de CGI ook steeds beter!

Mijn stem gaat echter naar Gollum. Zoals Andy Serkis hem tot leven heeft gebracht is geweldig. En dankzij de manier waarop Gollum tot leven is gebracht, is er ook veel meer aandacht gegaan maar Mo-Cap in films.

Andere favorieten van mij zijn:
- Durotan (Warcraft),
- Davy Jones (Pirates of the Carribean)
- Baloo (en zowat alle dieren in Jungle Book... Geweldig gewoon)
-

bramme

Avatar

Caesar, hands down de winnaar.

bramme

Avatar

Trouwens, in Phantom is Yoda nog een pop en geen CGI hoor FilmTotaal.
Edit: In de blu-rays plots wel precies, wist ik niet

horizon

Avatar

Ava. Bij de rest zie je dat het CGI integratie is in de echte wereld hoe goed ook gelukt. Maar bij Ava is de overgang tussen CGI en echt naadloos.

Mav Damian

Avatar

Voor mij is dat Aslan in Narnia. Als kind vond ik hem altijd mooi om te zien en nu nog steeds. Wel lastige keuze.

benjamin

Avatar

Kan wel eens een strijd tussen de Serkisvertolkingen worden met Caesar en Gollum als heel sterke kandidaten. Ik heb persoonlijk mijn stem aan die laatste gegeven.

Robbepost

Avatar

Voor mij Ceasar. Door gelikte CGI en het perfecte mo-cap werk van onze Andy heeft dit karakter echt indruk op me gemaakt.

Big Red

Avatar

Ik snap niet hoe mensen hier NIET voor Ava kunnen stemmen. Of ze moeten de film nog niet gezien hebben...

Decepticon

Avatar

Ja Big Red, meningen verschillen nu eenmaal. Hoe goed de cgi van Ava ook is en die is ook heel goed, het is eigenlijk niks vergeleken met iets levend uit de computer toveren, dat is imo veel knapper om overtuigend te maken. Het (bewegende) personage Ava is niet volledig cgi.
Dus order zijn mening, dat idd toch het mooie.

Erg lastige poll, ik kan nog niet kiezen tussen Ceaser, Kong of één van de dieren in Jungle Book. Of de tijger in Life of Pi of Hulk.

Deweb

Avatar

Gollum is natuurlijk fantastisch, maar King Kong uit 2005 was toch ook wel fenomenaal. Je kon zijn vacht tot op het diepste aanraken. Schitterend! Voor mij daarom de winnaar, hoewel ze dat feitelijk allemaal zijn.

Ed Crane

Avatar

De T-Rex uit Jurassic Park met afstand!

spooklift

Avatar

Richard Parker (Life of Pi). De tijger lijkt echt :O

Muufley

Avatar

Ava uit Ex Machina.

Master Of Films

Avatar

Sarah Jessica Parker. Oh nee, dat was een mislukte CGI wezen. Dan maar Jar Jar Binks.

Banned

Avatar

Davy Jones zonder twijfel! Ziet er nu nog steeds fantastisch uit!

jwk

Avatar

Ik mis 'Draco' van 'Dragonheart' Vind ik nog steeds overtuigend in de duelscene met Dennis Quaid.

Frietgezicht

Avatar

Mijn ervaring met Jurassic Park in de bios op jonge leeftijd en hoe echt en mooi het overkwam doet mij stemmen op T-Rex.
Ava is erg mooi maar veel later gedaan hoe knap ook dus qua jaartijden is het ook lastig.

Bilbo

Avatar

Gollum natuurlijk, na ruim 10 jaar nog steeds een uitstekende creatie!

SuperRolo2011

Avatar

Ik vind het wel leuk, er word een mening gevraagd en dan zegt men....zonder twijfel/met afstand/hoe kun je nou iets anders kiezen :S

Daarbij is het wel een lastige pol, het zou ook een erg recent character zijn wat de meeste kans maakt aangezien als je, ook al gaat het om een mening het beantwoord met het meest geslaagd is wanneer het er "echt" uit ziet.

Ik kan niet echt een keus maken, T-Rex uit JP was natuurlijk een goede geweest als de vraag was welke maakte de meeste indruk.

Daarbij is Yoda in The Phantom Menace (zou trouwens kiezen voor Yoda in Episode III) een pop en CGI dus kan mee doen, geld ook voor net genoemde T-Rex die ook niet in elke scene CGI was.
En welke Hulk bedoelen ze?


Ik mis verder wel een hele grote: Avatar ?

rainking

Avatar

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat 't er maar één kon wezen; de dinosaurus uit A Sound Of Thunder.

Ja, weinig kans. Wat een ramp was dát. Daar zou nooit iemand op stemmen. Waar m'n stem wél heen gaat is....

NONE OF THE ABOVE!Zo dan! En dat met de amerikaanse verkiezingen om de hoek.

Nee, ik ga voor Guardians Of The Galaxy's Rocket Raccoon.

dakai-world

Avatar

Wauw, nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar waar blijven de wezens uit Avatar?

esteban

Avatar

De 'Navi uit Avatar, inderdaad.

Mijn stem ging naar de T-Rex uit JP. Enkele scenes uit -ironisch genoeg- JW (20 jaar later) zetten nog eens extra in de verf hoe JP nog steeds een groot voorbeeld is op dat vlak.

nietselam

Avatar

Hoewel ik optimus prime 1 van de weinige goede dingen vind die Bay heeft gedaan( of beter gezegd ilm) is iets levends maken op het scherm veel moeilijker dan machines.
Ik kan niet kiezen, er staan er zeker 5 tussen die ongelofelijk knap zijn gemaakt. En natuurlijk helemaal de wat oudere creaties die zich nog prima kunnen meten met de meeste huidige cgi creaties.

chefry1983

Avatar

ik ga voor optimus prime. de transformer-films zijn niet de beste films ooit maar de robots zijn ontzettend gaaf en gedetaileerd in de films. per film word de CGI beter. kan niet wachten op deeltje 5 alweer. lekker ouderwets vermaak

abon

Avatar

Hè, waarom zit Jar Jar Binks er nou niet bij. Had m'n dag helemaal goed gemaakt Haha

abon

Avatar

Ava was inderdaad indrukwekkend. Check ook nog eens de openingsscène van A.I. . Toch al wat ouder, maar ook zeer indrukwekkend.

NieuwsFilm

meest populair