Ook 'Godzilla vs. Kong'-franchise krijgt een schrijversruimte

Ook 'Godzilla vs. Kong'-franchise krijgt een schrijversruimte

In 2020 zijn de filmlegendes samen te zien.

Vakblad Variety meldt dat Legendary Pictures hard bouwt aan zijn Godzilla en King Kong-universum. Niet alleen heeft men nu schrijvers gevonden voor Godzilla 2, ook werkt men aan een schrijversruimte. Dat past klinkt vrij passend, want vrijwel elke grote filmfranchise heeft tegenwoordig een schrijversruimte, waarin meerdere creatieve geesten samenwerken aan de opbouw van een jarenlang verhaal.

Michael Dougherty en Zach Shields, die samen het script van horrorkomedie Krampus schreven voor Legendary Pictures, zullen nu ook werken aan Godzilla 2. Daarnaast gaat er het gerucht dat zij zich bij die schrijversruimte gaan voegen, waarin er uiteindelijk een crossover gemaakt moet worden met de illustere titel Godzilla vs. Kong.

In oktober 2015 werd er al een samenwerking aangekondigd tussen Legendary Pictures en Warner Bros. De films zouden geproduceerd worden door Legendary en gedistribueerd door Warner, beginnende met Kong: Skull Island aanstaande maart. Het eerste vervolg op Godzilla staat gepland voor 2019, en de crossover voor 2020.



NieuwsFilm

meest populair