Bevestigd: X-23 speelt rol in 'Logan'

Bevestigd: X-23 speelt rol in 'Logan'

Het vermoeden was er al na de trailer, maar nu is het ook echt zeker.

Lange tijd was het een gerucht en met de onlangs vrijgegeven trailer (lees hier onze analyse) leek het praktisch bevestigd. X-23 (Dafne Keen), de vrouwelijke kloon van Wolverine (Hugh Jackman) zou een belangrijke rol gaan spelen in de derde solofilm rond het X-Men personage. Nu bevestigt 20th Century Fox dat nieuws officieel met een foto op Instagram.

X-23 debuteerde in 2004 in de comics en heet Laura Kinney. Zij maakt deel uit van een geheim programma, waarbinnen geprobeerd werd het experiment dat Wolverine zijn adamantium-skelet gaf te recreëren. Uiteindelijk besloot men hem te klonen, wat na 22 pogingen lukte (vandaar haar naam). Het meisje kan versneld genezen en heeft net als Logan bovenmenselijke reflexen, snelheid en kracht. Het grote verschil zit 'n in haar klauwen: zij heeft er slechts twee in haar handen en eentje in haar voeten.

Bekijk de afbeelding
De nieuwe film van regisseur James Mangold speelt zich af in de toekomst. De X-Men zijn verdwenen, net als de meeste mutanten. Een bedrijf, geleid door Nathaniel Essex, lijkt de wereld langzaam te vernietigen. Ondertussen geneest Logan lang niet meer zo snel als eerst en heeft Professor Charles Xavier (Patrick Stewart) te kampen met Alzheimer en afgenomen krachten. Het duo moet Essex zien te verslaan en het jonge meisje Laura Kinney speelt daarin een sleutelrol.

Vanaf 2 maart 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair