George Lucas werkt niet aan 'Indiana Jones 5'

George Lucas werkt niet aan 'Indiana Jones 5'

Voor het eerst in de franchise valt een van de drie mannen die er altijd aan werkten af.

Sinds Raiders of the Lost Ark (1981), zijn er drie constanten in de franchise: Harrison Ford, Steven Spielberg en George Lucas. Daar komt met de geplande vijfde Indiana Jones-film in 2019 verandering in, want Lucas blijkt zich niet bezig te houden met de film.

Dat vertelde scenarist David Koepp tegenover Collider. "Hij houdt zich er voor zover ik weet niet mee bezig. Ik heb geen contact met hem gehad," vertelde Koepp. Echt een verrassing is het niet, want sinds Lucasfilm verkocht werd aan Disney, heeft George Lucas zijn handen van alle projecten van de studio getrokken, waaronder ook het vorig jaar verschenen Star Wars: The Force Awakens.

In hetzelfde interview vertelde Koepp over de vooruitgang die hij boekte met het script van de film. "Ik ben er op dit moment hard mee aan het werk. Alles wat ik kan zeggen is dat er veel buitenaardse wezens in zitten en dat Indy aan het einde doodgaat [lacht]. Hij verstopt zich in een koelkast, er zijn aliens en hij gaat dood. Het zal vast heel goed ontvangen worden."

In alle serieusheid antwoordde Koepp wel te geloven dat deze film een beter uitgangspunt heeft dan het fel bekritiseerde Kingdom of the Crystal Skull. "Het voelt alsof we veel momentum hebben. We hebben 'de beste mensen' erop gezet. Nee, maar het gaat erg goed. Ik vind ons idee erg goed, het is eenvoudig en logisch en ik heb het gevoel dat het schrijven goed gaat."

Koepp hoopt in 2017 te kunnen beginnen met de opnames. "Het is nog lastig, maar ik hoop het. Ik vind het in elk geval prima en ben voor die tijd klaar, maar mijn planning is niet zo vol. Dus ik denk oktober, ik hoop het, maar we zullen het zien. Het is een lastige vraag om te beantwoorden."

Dat is het vooral omdat regisseur Steven Spielberg ontzettend druk is. Hij heeft net de opnames van Ready Player One afgerond en begint volgend jaar met The Kidnapping of Edgardo Mortara. Tegelijk staat de releasedatum voor Indiana Jones 5 wel al vast, op 19 juli 2019.



NieuwsFilm

meest populair