Arnold Schwarzenegger in Chinese blockbuster

Arnold Schwarzenegger in Chinese blockbuster

Triplets en de nieuwe Conan lijken nog ver weg.

Acteur Arnold Schwarzenegger is volgens The Daily Mail te zien in een grote Chinese blockbuster. De ondertussen bijna 70-jarige oud-gouverneur van California heeft namelijk getekend voor de film The Guest of Sanxingdui. Schwarzenegger is tevens een van de producenten.

De 3D-film moet gaan over het 'verloren' koninkrijk Shu Kingdom, waarvan tegenwoordig nog 3.000 jaar oude ruïnes te vinden zijn in Guanghan City. Schwarzenegger is ook ambassadeur geworden van de prehistorische Sanxingdui ruïnes welke te zien moeten zijn in de film. Bij Sanxingdui zijn talloze voorwerpen gevonden uit de Bronstijd, waaronder zeer opvallende maskers en sculpturen.

Naar verluidt heeft The Guest of Sanxingdui een budget van maar liefst $200 miljoen. De opnames zouden in maart 2017 moeten starten, zodat de film in 2019 kan verschijnen. Naar een regisseur wordt nog gezocht.

Na zijn politieke carrière leek het erop dat Schwarzenegger een grote Hollywood-comeback zou maken. Tot op heden is dit echter niet heel succesvol gebleken. Zijn grootste succes was Terminator: Genisys, welke in China goed draaide maar in de rest van de wereld en vooral in de States flopte. Andere titels zijn The Last Stand, Escape Plan, Sabotage en Maggie. Geen van deze films wist echt te overtuigen.

Binnenkort verschijnt de thriller 478 en op dit moment neemt de routinier de actiekomedie Why We're Killing Gunther op. Ook heeft hij een kleine rol in Journey to China, met onder meer Jackie Chan. De opnames rondde hij recent af, zie de foto hieronder. Toekomstige films zouden onder meer Triplets en The Legend of Conan zijn.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair