Johnny Depp is Grindelwald in 'Fantastic Beasts 2'

Johnny Depp is Grindelwald in 'Fantastic Beasts 2'

En we krijgen elke twee jaar een nieuwe film in de reeks.

Nadat we gisteren te horen kregen dat Dumbledore te zien zou zijn in het vervolg op Harry Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them, hebben we vandaag nog meer details over het vervolg. Zo blijkt acteur Johnny Depp inderdaad de rol van de kwaadaardige Grindelwald te gaan spelen en zitten er minder beesten in de vervolgen.

"Hoe het er nu voor staat, spelen de beesten een minder grote rol in de tweede film," vertelde regisseur David Yates tegenover Screenrant. "Maar er zit een fantastisch beest in de tweede film, een Chinees beest, om precies te zijn. En we bekijken nu nog de mogelijkheden om meer beesten in de tweede film te plaatsen."

Verder bevestigde Yates een eerder verhaal over de locatie van het vervolg. Deze zal inderdaad grotendeels in Parijs plaatsvinden, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. "We gaan in de tweede film ook terug naar het VK, dus het speelt zich af tussen het VK en Parijs. Ik weet niet zeker waar Jo [J.K. Rowling, scenarist en bedenkster] de rest van de films zich af wil laten spelen. Maar ik denk dat ze draaien om Europa, hoewel ik dat dus niet zeker weet, daar denkt ze nog over na. Al denk ik dat het lastig wordt om Amerika te negeren, wordt de volgende er een die zich vooral in Europa afspeelt."

David Yates wist de fansite The Leaky Cauldron ook te vertellen dat Johny Depp, zoals de geruchten al gingen, de rol van tovenaar Grindelwald zal spelen. "Het hele principe van het casten van de film, was dat we de beste acteur wilden hebben. De meest inspirerende, interessante en meest passende keuze moesten maken voor dat personage. En terwijl we nadachten over Grindelwald, vroegen we ons af 'Wie kan deze rol een interessante richting op nemen?' Dat is in deze wereld soms erg moeilijk. De ene week ben je briljant, de andere week zeg je iets vreemds en daal je in populariteit. Johnny Depp is een echt kunstenaar. Hij heeft meerdere personages gecreëerd die zich een plek verworven hebben in onze popcultuur. Hij is echt een briljant, briljant acteur. We kijken ernaar uit om te zien wat hij kan doen met deze man, met dit personage. Hij is angstloos, heeft voorstellingsvermogen en ambitie. We dachten dat hij iets leuks en speciaals zou kunnen doen. En daarom kozen we voor hem, om die zelfzuchtige redenen. Het maakt ons niet uit of hij wel of niet beroemd is. We weten gewoon dat hij interessant is."

Depp speelt dus een van de meest iconische personages uit de franchise. Grindelwald heeft al een cameo in Fantastic Beasts, maar de vervolgen gaan zich meer concentreren op zijn opkomst als duister tovenaar. Hierin krijgt Ezra Miller, die de verlegen Credence speelt een "cruciale rol" volgens Yates.

Tot slot vertelde producent David Heyman nog tegen Cinemablend dat de releaseplannen hetzelfde blijven, ondanks dat er nu nog twee extra vervolgen gepland zijn. "Ja hoor, elke twee jaar. Dus we zullen zien. Laten we hopen dat ze deze gaan bezoeken. Als ze dat doen, kunnen we de volgende maken. Maar het is een intens schema, om elke twee jaar een nieuwe film te maken. Ik hoop dat we het halen, maar wie weet wordt het elke tweeëneenhalf jaar."

De productie van het eerste vervolg moet in juli of augustus 2017 van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair