Wong Kar-way gaat film over Gucci maken

Wong Kar-way gaat film over Gucci maken

De film zal vooral over de moord op Maurizio Gucci gaan.

Wong Kar-wai gaat een speelfilm over de familie Gucci maken. De Hongkongse regisseur gaat daarmee zijn tweede Amerikaanse film maken, nadat hij in 2007 My Blueberry Nights schreef en regisseerde.

Het was alweer een tijdje stil rondom Wong sinds The Grandmaster in 2013, waar hij internationaal lof voor kreeg, inclusief twee Oscarnominaties, behalve berichten dat hij in China een televisieserie gaat co-produceren en co-regisseren. Het drama over Gucci betekent Wongs terugkeer naar film.

Het project circuleert al jaren in Hollywood en wordt nu geproduceerd door productiemaatschappij Annapurna en diens oprichter Megan Ellison. Het was ooit de bedoeling dat Ridley Scott de film zou maken, met Angelina Jolie en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen, maar daar is niks van terecht gekomen. Nu gaat het gerucht dat Margot Robbie in beeld is voor een hoofdrol.

Het verhaal gaat over de moord op Maurizio Gucci, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Guccio Gucci. Margot Robbie zou mogelijk Patrizia Reggiani spelen, die veroordeeld werd en naar de gevangenis gestuurd werd voor het doden van haar ex-man.

Scriptschrijvers Andrea Berloff (World Trade Center) en Charles Randolph (The Big Short) hebben aan versies van het script gewerkt, maar het is nog lang niet duidelijk welke schrijver of schrijvers op de aftiteling zullen staan straks. Wong zal zelf ook nog wel aan het script gaan schrijven, aangezien hij dat voor al zijn films doet.

NieuwsFilm

meest populair