Jon Favreau doet 'The Jungle Book 2' en 'The Lion King' back-to-back

Jon Favreau doet 'The Jungle Book 2' en 'The Lion King' back-to-back

Het wordt in ieder geval een flinke CGI/3D-uitdaging.

Met The Jungle Book liet regisseur Jon Favreau (Iron Man) zien dat hij het klassieke verhaal prachtig wist om te toveren naar een CG live-action film. Een tijdje terug werd bekend dat hij ook het vervolg gaat maken en een paar maanden later koppelde Walt Disney zijn naam aan de CG-verfilming van de animatiefilm The Lion King uit 1994. De filmmaker heeft onthuld dat hij ze back-to-back opneemt.

"Op dit moment is het plan om direct door te gaan als de eerste af is. Na twee superheldenfilms back-to-back te hebben gemaakt weet ik dat dit vele jaren duurt. Ik heb 4 jaar aan de Marvel films gewerkt," aldus Favreau tegenover Collider. "Alle films zijn als een puzzel die je moet oplossen. Deze zwaar technische films zijn als 3D-schaken."

Wat betreft The Lion King weet hij dat hij voor een behoorlijke uitdaging staat: "The Lion King was een sterke originele film en er is ook een geliefde theaterproductie. Veel mensen hebben hieraan herinneringen. Je wil ervoor zorgen dat je het verhaal goed vertaalt en je wilt niet dat het als een kopie aanvoelt of als iets dat de vorige producties voorbij wil streven."

Favreau's The Jungle Book 2 en The Lion King hebben nog geen officiële verschijningsdatum. En mogelijk verschijnen ze nog in een omgekeerde volgorde.



NieuwsFilm

meest populair