'La La Land' beste film volgens New York Film Critics Circle

'La La Land' beste film volgens New York Film Critics Circle

Hoewel 'Manchester By the Sea' en 'Moonlight' meer New York Film Critics Circle Awards winnen.

Het Amerikaanse prijzenseizoen is definitief begonnen. In het kielzog van de nominaties voor de Independent Spirit Awards en de New Yorkse Gotham Awards volgen de New York Film Critics Circle Awards.

Dezelfde films springen in het oog als winnaars, wat hun kans vergroot om over enkele maanden de echte hoofdprijzen (Golden Globes, Oscars, etc.) in ontvangst te nemen. Hoewel de winnaar van de hoofdprijs voor Beste Film niet eens genomineerd was bij de Independent Spirits of de Gothams: La La Land.

We zullen zien wat dit betekent voor de latere Oscarkansen, want andere favorieten in de zogenaamde Oscarrace, Moonlight en Manchester by the Sea, krijgen beiden meer prijzen van de New Yorkse critici dan La La Land. Moonlight, al winnaar van de Gotham Awards vorige week, wint Beste Regisseur, Beste Actrice in een Bijrol en Beste Cinematografie. Manchester by the Sea gaat aan de haal met Beste Acteur, Actrice in een Bijrol en Script.

Isabelle Huppert blijkt ondertussen populair in New York: Net als bij de Gotham Awards wint zij Beste Actrice, nu voor zowel Elle als voor L'avenir. Het wordt tijd dat één van de beste actrices van de afgelopen dertig-veertig jaar ook de Oscar kan toevoegen aan haar prijzenkast.

De New York Film Critics Circle is een organisatie van New Yorkse filmcritici die sinds hun oprichting in 1935 ook de bijbehorende prijzen uitrijken. Topregisseur John Huston noemde de prijs ooit "the greatest honor that anyone in my profession can receive,"  en de legendarische John Ford zei dat "it means more to me than any other honor." 

Prijzenlijst:


Beste Film:
La La Land

Beste Regie:
Barry Jenkins - Moonlight

Beste Acteur:
Casey Affleck - Manchester by the Sea

Beste Actrice:
Isabelle Huppert - Elle en L'avenir

Beste Acteur in Bijrol:
Mahershala Ali - Moonlight

Beste Actrice in Bijrol:
Michelle Williams - Manchester by the Sea en Certain Women

Beste Script:
Kenneth Lonergan - Manchester by the Sea

Beste Animatiefilm:
Zootopia/Zootropolis

Beste Cinematografie:
Moonlight

Beste Non-Fictie Film:
O.J.: Made in America

Beste Buitenlandse Film:
Toni Erdmann

Beste Eerste Film:
Kelly Fremon Craig - The Edge of Seventeen
Trey Edward Shults - Krisha

Speciale Prijs:
Thelma Schoonmaker en Julie Dash

NieuwsFilm

meest populair