Eerste details Pixar-film 'Coco'

Eerste details Pixar-film 'Coco'

De animatiestudio daalt af in een muzikale onderwereld.

Met aangekondigde vervolgen als The Incredibles 2, Cars 3 en Toy Story 4 zijn originele films voor Pixar gaandeweg de uitzondering aan het worden. Gelukkig verdwijnen ze nog niet volledig en kan er over iets minder dan een jaar worden genoten van Coco. Behalve de titel, de Mexicaanse setting en de regisseur (Lee Unkrich, die eerder hoge ogen gooide met Toy Story 3) was over deze film tot nu toe weinig bekend. Entertainment Weekly mocht onlangs op bezoek bij de animatiestudio en kwam terug met enkele updates.

Onder meer het plot werd uit de doeken gedaan. Dit draait om de twaalfjarige Miguel Rivera, een muzikaal aangelegde jongen die weliswaar in een levendig en luidruchtig Mexiaans dorp woont, maar uitgerekend behoort tot een familie die een afkeer heeft van muziek. De reden hiervoor gaat vele generaties terug: Miguels overovergrootvader verliet ooit zijn vrouw om zijn muzikale ambities na te jagen, waarna laatstgenoemde het familiebedrijf overnam en muziek in de familie doodverklaarde. Best toepasselijk dus dat Miguel per ongeluk in het dodenrijk belandt, waar hij besluit het familietrauma te verwerken door zijn favoriete zanger op te sporen.

Voor de stemmen is een volledig Latijns-Amerikaanse cast aangetrokken die onder meer bestaat uit Benjamin Bratt, Gael García Bernal, Renée Victor en nieuwkomer Anthony Gonzalez. Pixar lijkt daarmee aan te haken bij moedermaatschappij Disney door een ondervertegenwoordigde etniciteit in de schijnwerpers te zetten en deze van het gepaste stemgeluid te voorzien, zoals onlangs ook gebeurde met Vaiana. In tijden van Trump zal de Mexicaanse gemeenschap immers niet zitten te wachten op verdere marginalisering. Coco zal in Nederland te zien zijn vanaf 27 november 2017.



NieuwsFilm

meest populair