Baby Groot zit niet in 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' vanwege speelgoed

Baby Groot zit niet in 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' vanwege speelgoed

James Gunn benadrukte dat op Facebook vanwege mensen die het tegenovergestelde beweren.

De in 2014 uitgekomen Guardians of the Galaxy was een succes voor Walt Disney en Marvel Studios. Met een budget van 170 miljoen dollar werd er meer dan 770 miljoen dollar opgehaald aan de kassa. Een vervolg zou niet lang op zich laten wachten: in de eerste helft van 2017 zal Vol. 2 uitkomen, wederom geregisseerd door James Gunn. Zie hier tevens de eerste teaser trailer.

Via Twitter werd er aan de 46-jarige Amerikaan, die ook het scenario schreef, gevraagd of het karakter van Vin Diesel's Groot een baby in de sequel is om meer speelgoed te verkopen. Marvel is in het vizier van zulk soort berichten sinds Iron Man 3, toen men ontdekte dat het einde volledig aangepast is omdat er oorspronkelijk een vrouwelijke vijand in de film zou voorkomen. Maar het zou slechte zaken zijn voor de verkoop van speelgoed en dus liet Marvel het aanpassen door regisseur/scenarist Shane Black. Hoe zit dat nu? Gunn gaf zijn uitgebreide antwoord op Facebook.

"Om eerlijk te zijn," begint hij, "toen ik voor het eerst aan het script van 'Vol. 2' werkte, stippelde ik uit dat het jaren later zou zijn sinds de eerste film. En kleine Groot zou weer gegroeid zijn. Maar er ontbrak iets. Ten eerste vond ik dat er veel ontwikkeling voor de groep nodig was en het zou spijtig zijn als het publiek dat miste. En ten tweede, om welke reden dan ook, werkte Groot simpelweg niet. Toen kwam ik met het idee om 'Vol. 2' kort na de eerste film te laten afspelen. En Groot is dan nog steeds Baby Groot, die veel moet leren."

Gunn gaat verder en meldt dat alles op zijn plek viel. Het script werkte naar behoren en wat ze hebben gecreëerd noemt hij speciaal. Ook Marvel steunde het schrijfwerk, waarvan Gunn eerst bang was dat ze de vele nieuwe personages niet zouden accepteren, zoals Ego the Living Planet, Mantis en Ayesha. Hetzelfde geldt voor Groot, die velen hun favoriete personage van het vijftal achten. "Wanneer iets werkt, dan worden studio's huiverig bij het idee van verandering," zei de regisseur.

Al met al: "Ik ben geen idioot. Ik wist dat als Baby Groot in het verhaal zou werken, dat de wereld naar Baby Groot-speelgoed, poppetjes en knuffels zou verlangen. Maar dat leek geen zekerheid toen ik alleen in mijn kantoor was en aan het verhaal werkte. Bovenal was het absoluut niet de drijvende kracht achter de beslissing. Ik, zoals velen van jullie die de trailer gezien hebben, was helemaal weg van het kleine gozertje - al bestond hij destijds alleen nog maar in mijn hoofd."



NieuwsFilm

meest populair