Sean Bean heeft niet de meeste sterfscènes in film

Maar een heel ander acteur.

Het is een grap die veel gemaakt wordt: Sean Bean lijkt in vrijwel elke film waarin hij speelt wel dood te gaan. De Britse acteur blijkt inderdaad het hoogste sterfratio te hebben. In 32% van alle films waarin hij speelt, komt zijn personage om het leven. Maar als het aankomt op absolute aantallen sterfscènes, is een heel ander acteur de 'winnaar'.

Niemand minder dan acteur John Hurt verslaat Bean op dit vlak. Hij speelde 43 keer een sterfscène, onder meer in films als Alien, Contact, Snowpiercer, Tinker Tailor Soldier Spy en Hellboy. Maar naast Hurt zijn er nog twee acteurs die meer sterfscènes op hun naam hebben staan dan Bean.

Het gaan om horroracteurs Vincent Price en Bela Lugosi, die beiden meer dan dertig keer een sterfscène speelden. Daarna pas volgt Bean, met in totaal 25 sterfscènes. De actrice met het hoogste aantal sterfscènes in film is Charlize Theron, gevolgd door Michelle Rodriguez en Kate Winslet.

Kijkend naar de percentages, is Bean overigens wel de onbetwiste koning van de sterfscène. 32 procent van de personages die hij speelde komt om het leven, tegenover 31% van de personages van acteur John Hurt.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair