Waarom Chris Pratt in vorm besloot te komen

Waarom Chris Pratt in vorm besloot te komen

En wat had hij vroeger gemeen met Heath Ledger?

In het februarinummer van Vanity Fair is een uitgebreid interview te vinden met acteur Chris Pratt (Passengers). De 37-jarige Amerikaan werd zeven seizoenen lang van Parks and Recreation als een grappenmaker met een buikje gezien. Hier moest verandering in komen toen Pratt in bioscoopfilms wilde spelen, want castingdirectors vonden hem te dik voor bepaalde rollen. Volgens hem begon het in 2011, toen hij de rol van eerste honkman Scott Hatteberg in Moneyball wilde spelen.

"Dat was de eerste keer dat ik iemand hoorde zeggen: 'We gaan je niet aannemen. Je bent te dik.' Dus ik besloot van het gewicht af te komen, net als met worstelen. Ik kon me geen trainer veroorloven, dus mijn training bestond uit rennen, stevig diëten en minderen met alcohol." Uiteindelijk sleepte hij de rol binnen.

Een jaar later besloot hij spiermassa te kweken voor Zero Dark Thirty. De rol heeft Pratt meer dan goed gedaan, zo zegt hij zelf. "Dat was de eerste keer dat ik spieren kweekte en in geweldige vorm kwam, omdat ik een Navy SEAL ging spelen. Na het kijken van de film dacht ik: 'Mijn god, ik geloof die gozer.' In die film zit ik echt in SEAL Team Six, en het voelde geloofwaardig aan. 'Ik kan dit doen. Ik kan die rollen spelen.'"

Ook vertelt Pratt dat hij heel erg op de overleden Heath Ledger leek toen hij voor het eerst in Hollywood verscheen. "Het was identiek. Ik had lang blond haar, nog steeds gebleekt op zijn Hawaiiaans. Dat is ook iets dat andere mensen altijd zeiden: 'Man, je lijkt wel op Heath Ledger.' Toen zag ik hem op het voorblad van Vanity Fair en dacht: 'Hé, ik lijk inderdaad op die gozer.'"

De acteur kon het eveneens niet laten om wat over de toekomstige Amerikaanse president te zeggen. Dat kwam dan ook door een aparte uitspraak die Donald Trump maakte. "'Wanneer je een ster bent, dan mag je alles doen.' Wat mij het meest beledigde aan die uitspraak was dat Trump zichzelf een ster noemde. Ik bedoel, kom op, man. Dat komt niet omdat ik mezelf er als één beschouw. Maar als ik iemand dat hoor zeggen, één van mijn collega's, dan verlies ik meteen respect voor ze."



NieuwsFilm

meest populair