Algemeen

'Justice League' en toekomstige DC-films worden heel veel leuker

Aquaman-schrijver ziet een luchtigere toekomst.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 13:10 in Algemeen
Er kunnen veel dingen over Batman v Superman: Dawn of Justice gezegd worden, maar één ding is zeker: er viel maar weinig echt te lachen. De duistere en sombere toon gaat echter verdwijnen uit de wereld van de Justice League. Althans, dat zei Aquaman-schrijver Will Beall tegenover Collider.

Aquaman

"Aquaman wordt erg leuk, deze wordt echt heel leuk. Wat we hebben bedacht en in het bijzonder James Wan - hij heeft een heel duidelijke idee van de toon die hij gaat neerzetten, en ik denk dat Aquaman mensen versteld zal doen staan. Niet alleen visueel, maar ik denk dat het verhaal en de scope ervan echt geweldig zijn. Interessant is dat je dit niet eerder had kunnen doen. Weet je, je kon Batman in 1988 maken, maar nu heb je de technologie en deze gaat echt cool worden," aldus Beall over de solofilm rond Jason Momoa's Aquaman.

Justice League

En Beall zegt ook dat hij voldoende heeft gezien van Justice League om te weten dat deze in sterk contrast staat met Batman v Superman. De film zou het symbool zijn van de verandering die in de toekomstige films plaatsvindt. "Ik denk dat Justice League, en ik hoop dat ik niet in de problemen kom als ik dit zeg, een heel stuk leuker wordt. Veel luchtiger dan... Ik heb Wonder Woman nog niet gezien, maar Batman v Superman was meer somber. Maar Justice League is heel veel leuker. En ik heb het gevoel dat het de richting is waar de films naar toe gaan."

Achter de schermen wordt er al enige tijd flink gesleuteld aan het DC Extended Universe. Aankomende zomer verschijnt Wonder Woman en deze film zou een nog redelijk somber toon hebben, iets dat de trailers bewijzen. Wat Justice League voor "leuks" in petto heeft, zien we aan het einde van dit jaar. Het zou goed kunnen dat Momoa's Aquaman, Ezra Millers The Flash en mogelijk ook Ray Fishers Cyborg voor meer humor en verfrissing gaan zorgen.

Patty Jenkins' Wonder Woman is te zien vanaf begin juni, Zack Snyders Justice League verschijnt in november en Aquaman staat gepland voor oktober 2018.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dakai-world

Avatar

Ik vond BvS toch een beetje tegenvallen, voordat het 'Martha'-voorvalletje was toch wel een zwaktebod. Het gevecht tussen Bats en Supes daarin tegen was kei vet in beeld gebracht. Alleen leed de film aan het bekende 'villains'-syndroom, waarin te veel superslechteriken de kop op deden en geen van allen echt goed uit de verf kwam *Spiderman 3 kuch*.

Verhaaltechnisch had dit zo veel beter uit de verf kunnen komen als zij zich hadden beperkt tot Supes, Batman en Lex Luthor. Ze hebben een inhoudelijk sterke verhaal links laten liggen, het had kei veel potentie gehad.

Mav Damian

Avatar

Dit baart me zorgen. Suicide Squad was ook bedoeld om het leuk te maken, maar is niet gelukt. Ik durf nog te wetten dat de humor de DC films niet gaat redden, maar wie weet.

Sunspot

Avatar

Er hoeft niet per se meer komedie in, hoewel een paar droge grappen zeker kunnen, ligt ook een beetje aan het personage, Flash is gewoon grappig in de comics bijvoorbeeld.

Maar gebruik gewoon ook lichtere scenes, vooral vechtscenes, alles was donker man in BvS.

Dat gevecht in MOS tegen andere Kryptonians in daglicht was veel vetter, omdat het veel duidelijker is allemaal, je ziet gewoon beter het gevecht.

Batman v Superman was o.a. irritant omdat het zo fokking donker was, hinderlijke achtergronden.

jaime91

Avatar

Dit baart mij dus weer zorgen. De toon was het probleem van BVS niet. Man of Steel was ook serieus en duister en dat is een fantastische film. Het grote probleem van die film was het script. Als je de extended versie kijkt is het script een stuk logischer maar daar zit je met het probleem dat er te veel gepraat wordt tussen de actiescenes in waardoor de film lang aanvoelt.

Daarnaast past de Luthor van Eisenberg niet in de wereld die Snyder wil laten zien. En inderdaad de Martha scene is op vele manieren tergend. EDe toon is dus het laatste probleem waar ze zich druk over zouden maken. Als ze zich daar vooral op gaan focussen, zitten ze wat mij betreft verkeerd maar goed. We zullen zien.

Xenolicker

Avatar

Komedie, Drama, ik hou van allebei. Suicide Squad is al 2 uur lang lol!

Master Of Films

Avatar

jaime91 "Het grote probleem van die film was het script."
Voor de bioscoopversie had ook nog een nare gevolg dat men slordige editing heeft afgeleverd. Want Zack heeft aardig wat scenes van het script verfilmd. Zeker nu de Ultimate Edition ziet, kan je echt merken wat het grootste verschil als je iets eruit haalt, wat eventueel een domino effect op andere scenes die gefilmd waren.

Even over het script. Hoewel ik niet veel problemen hebt met Ultimate Edition scipt en editing, begrip ik je standpunt wel. Simpelweg was het een oververzadiging van het verhaal. Laat ik het zo stellen, ik heb er vrede mee. Maar als er scenes waren geknipt ten behoeve van 1 verhaallijn, dan was het ook prima. Vergeet niet de film heet Batman v Superman:Dawn of Justice. Dat zijn 2 verhaallijnen "verwoven" in 1 film, waarbij de biosversie het moest ontgelden.

Hopelijk blijven die zakenlui van WB zover mogelijk weg van de editing room.

Nature

Avatar

Vond BvS helemaal niet zo slecht, er bestaan veel slechtere superhelden films.

Ed Crane

Avatar

Ik weet niet wie nu nog de Theatrical Cut kijkt, de echte versie is beschikbaar. Drie uur lang genieten, goed script, sterke concepten, een beetje diepgang (wat andere superhelden zo missen) moddervette actie, de beste superheldenfilm sinds Man Of Steel. Al voordat BvS uitkwam werd gezegd dat die de meest duistere zou zijn en dat Justice League wat luchtige/ grappiger zou zijn, dus dit nieuws verbaast me niet echt. Het is ook logisch, want interactie tussen de verschillende helden wordt belangrijk en met zulk soort figuren kom je dan al snel bij een beetje humor uit. Zo lang het maar niet de te jolig-flauwe MCU-kant op gaat en inhoud, een goede villain en werkelijk goede actie naar de achtergrond verdwijnen.

Xenolicker

Avatar

Ed Crane! Theatrical Cut is 3D - het oog wil ook wat!

starbass

Avatar

@ Ed Crane, ben je nu sarcastisch of is er nog een 3e versie? Ik heb de extended cut gezien, maar het script is nog steeds een grote puinhoop.. (Bios versie heb ik niet gezien)

Ed Crane

Avatar

Nee niet sarcastisch, ik vond het script erg goed (voor een superheldenfilm).

Op basis van de theatrical cut zou ik nog hebben gezegd dat het script slecht was, erg rommelig en incoherent want dat was die versie van de film. Maar dat bleek de editing te zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair