'Justice League' en toekomstige DC-films worden heel veel leuker

Aquaman-schrijver ziet een luchtigere toekomst.

Er kunnen veel dingen over Batman v Superman: Dawn of Justice gezegd worden, maar één ding is zeker: er viel maar weinig echt te lachen. De duistere en sombere toon gaat echter verdwijnen uit de wereld van de Justice League. Althans, dat zei Aquaman-schrijver Will Beall tegenover Collider.

Aquaman


"Aquaman wordt erg leuk, deze wordt echt heel leuk. Wat we hebben bedacht en in het bijzonder James Wan - hij heeft een heel duidelijke idee van de toon die hij gaat neerzetten, en ik denk dat Aquaman mensen versteld zal doen staan. Niet alleen visueel, maar ik denk dat het verhaal en de scope ervan echt geweldig zijn. Interessant is dat je dit niet eerder had kunnen doen. Weet je, je kon Batman in 1988 maken, maar nu heb je de technologie en deze gaat echt cool worden," aldus Beall over de solofilm rond Jason Momoa's Aquaman.

Justice League

En Beall zegt ook dat hij voldoende heeft gezien van Justice League om te weten dat deze in sterk contrast staat met Batman v Superman. De film zou het symbool zijn van de verandering die in de toekomstige films plaatsvindt. "Ik denk dat Justice League, en ik hoop dat ik niet in de problemen kom als ik dit zeg, een heel stuk leuker wordt. Veel luchtiger dan... Ik heb Wonder Woman nog niet gezien, maar Batman v Superman was meer somber. Maar Justice League is heel veel leuker. En ik heb het gevoel dat het de richting is waar de films naar toe gaan."

Achter de schermen wordt er al enige tijd flink gesleuteld aan het DC Extended Universe. Aankomende zomer verschijnt Wonder Woman en deze film zou een nog redelijk somber toon hebben, iets dat de trailers bewijzen. Wat Justice League voor "leuks" in petto heeft, zien we aan het einde van dit jaar. Het zou goed kunnen dat Momoa's Aquaman, Ezra Millers The Flash en mogelijk ook Ray Fishers Cyborg voor meer humor en verfrissing gaan zorgen.

Patty Jenkins' Wonder Woman is te zien vanaf begin juni, Zack Snyders Justice League verschijnt in november en Aquaman staat gepland voor oktober 2018.

NieuwsFilm

meest populair