Advocaat verdedigt veroordeelde moordenaar

Advocaat verdedigt veroordeelde moordenaar

In de net aangekondigde nieuwe film van Koreeda.

Hirokazu Koreeda heeft een nieuwe film aangekondigd, waarin hij weer samenwerkt met Masaharu Fukuyama. Fukuyama was één van de sterren van Koreeda's succesvolle familiedrama Like Father, Like Son uit 2013.

Hirokazu Koreeda is een van de weinige Japanse regisseur wiens films telkens distributie krijgen en een publiek vinden in Nederland. Zo komt zijn laatste film After the Storm op 16 maart 2017 in Nederland uit (zie hier de nieuwste trailer). Rond de jaarwisseling vorig jaar draaide het zoete drama Our Little Sister in de Nederlandse bioscopen.

Koreeda schreef het script voor zijn nieuw aangekondigde film zelf. Fukuyama gaat een advocaat spelen die altijd wint, en tegen beter weten in de verdediging van een al eerder veroordeelde moordenaar aanneemt. De moordenaar wordt aangeklaagd voor een nieuwe moord, en wordt gespeeld door Koji Yakusho (The Last Ronin, Memoirs of a Geisha.

Koreeda zegt over zijn hoofdpersonage dat "hij een persoon is met het persoonlijke credo dat hij de waarheid niet hoeft te weten. Daar is hij trots op. Maar nu hij iemand verdedigt die op het eerste gezicht een crimineel in een simpele moordzaak is, valt hij van zijn 'geloof' af en wil hij weten wat er werkelijk gebeurd is."

De film, nog zonder titel, zal van midden januari tot maart gefilmd worden, met een Japanse release gepland voor september. Wij in Nederland zullen nog een jaartje moeten wachten.

Tot die tijd kunnen we dit voorjaar naar After the Storm, die voor de reguliere release op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) zal draaien.

NieuwsFilm

meest populair