James Cameron maakt nieuwe 'Terminator'-film met 'Deadpool'-regisseur Tim Miller!

James Cameron maakt nieuwe 'Terminator'-film met 'Deadpool'-regisseur Tim Miller!

Cameron wordt de "Godfather" bij de nieuwe poging.

De website Deadline meldt dat James Cameron en Deadpool-regisseur Tim Miller samen met David Ellison van de productiemaatschappij Skydance aan de slag gaan met een nieuwe Terminator-film. In 2019 vloeien de Terminator-rechten terug naar Cameron die zich als een "Godfather" zou ontfermen over de nieuwe film.

In het verleden verkocht Cameron de rechten van de originele film voor $1 aan producent Gale Anne Hurd, onder de voorwaarde dat Cameron The Terminator (1984) met Arnold Schwarzenegger mocht regisseren. Na het succes van Terminator 2: Judgment Day (1991) zei Cameron de franchise vaarwel. In 2011 belandde de rechten bij Megan Ellison van Annapurna Pictures. De rechten zijn op dit moment in handen van David Ellison, die de rechten overnam van zijn zus.

Na T2 verschenen nog drie film, namelijk Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Terminator Salvation (2009) en Terminator Genisys (2015). De laatste poging om de franchise een nieuwe impuls te geven werd zeer zwak ontvangen en de twee geplande vervolgen werden geschrapt. Toch wist Genisys nog $440,6 miljoen te noteren bij een productiebudget van $155 miljoen.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe Terminator-film in elkaar gaat steken. De meest logische opties zijn een reboot en een vervolg op de eerste twee films van Cameron. De film zou mogelijk een definitieve punt achter de franchise moeten zetten. Het plan is dat Miller de film regisseert. Cameron is uiteraard druk met de vier Avatar-films.



NieuwsFilm

meest populair