Dagtip IFFR: Train to Busan

Dagtip IFFR: Train to Busan

Snowpiercer-achtige film over zombies op een trein!

Regie: Sang-ho Yeon | Cast: Yoo Gong (Seok Woo), Soo-an Kim (Soo-An), Yu-mi Jung (Sung Gyeong), Dong-seok Ma (Sang Hwa) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2016

Een kruising tussen de films Snowpiercer en 28 Days Later. Zo omschrijft het IFFR Train to Busan zelf. Op een dag pakken een vader en zijn dochtertje de hogesnelheidstrein, maar wat een gewoon ritje had moeten zijn, verwordt al snel tot een dodelijke dag.

Zodra de twee in de trein van Seoul naar Busan stappen, voltrekt zich namelijk in heel Korea een gigantische ramp. Er breekt een zombievirus uit, waarbij enkele van de moordlustige monsters aan boord van de trein stappen. Het gevolg moge duidelijk zijn: ze beginnen meteen om zich heen te grijpen en mensen te doden. Aan vader Seok Woo de taak om zijn dochtertje Soo-An te beschermen in deze plotselinge apocalypse.

Deze indrukwekkende mix tussen melodrama, sociaal commentaar en horror is de eerste live-action film van regisseur Yeon Sangho, die voor die tijd eigenlijk alleen animatiefilms maakte. Het is dus een knappe prestatie van hem om deze spannende en unieke zombiefilm af te leveren.

Eigenlijk, en dat is misschien wel de grootste prestatie van de regisseur, is Train to Busan een zombiefilm zoals World War Z met acteur Brad Pitt had moeten zijn. Waar die acteur in WWZ slechts van plek naar plek trok, om daar een nieuwe aanwijzing te vinden, is dat met Train to Busan anders. De film heeft echt een emotionele kern en dat zorgt voor een briljante zit, die je grijpt en niet meer loslaat.

Wanneer te zien
Zondag 29 januari van 21:45 - 23:41 in Cinerama 1
Donderdag 2 februari van 16:15 - 18:11 in Oude Luxor
Zaterdag 4 februari van 19:00 - 20:56 in Pathé 7

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2017 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair