Officieel: 3D-televisies zijn dood

Officieel: 3D-televisies zijn dood

Het begin van het einde voor de 3D-bril?

Er zullen ongetwijfeld liefhebbers van de 3D-thuisbioscoop zijn en er zijn ook zeker 3D Blu-ray uitgaven die uitstekend vermaak bieden. De meerderheid zal er echter niet rouwig om zijn dat er officieel geen 3D-televisies meer worden gemaakt. Ook de laatste producenten hebben aangegeven ermee te stoppen. Dit meldt de website Life Hacker.

De 3D-televisie is ondertussen een kleine 10 jaar oud. Na de enorme 3D-hype in de bioscoop, aangewakkerd door James Camerons Avatar (2009), 3D-toppers als Hugo (2011), Life of Pi (2012) en Gravity (2013) en vele 3D-animatiefilms, verschenen er ook LCD en Plasma-schermen met uiteenlopende 3D-technologieën. De consument bleek al snel niet geïnteresseerd in de 3D-thuisbril, met of zonder batterijen.

Producenten als Samsung, Verizon, TCL en Sharp trokken een tijdje terug al de stekker uit hun 3D-divisies. Anderen volgenden en nu hebben ook LG en Sony aangekondigd de functionaliteit niet meer toe te voegen op hun toekomstige modellen. En hiermee in de 3D-televisie officieel dood en is de kans groot dat distributeurs steeds minder vaak de 3D-versie van films op Blu-ray uitgeven.

De tv-industrie richt zijn pijlen sowieso al een aantal jaar niet op 3D. Features als 4K resolutie, high dynamic range en OLED-schermen hebben de toekomst. Welke impact dit mogelijk heeft op 3D-bioscoopfilms is nog niet in te schatten. Waarschijnlijk beperkt.



NieuwsFilm

meest populair