Jake Gyllenhaal vindt dat Ryan Reynolds een Oscarnominatie verdiend had

Jake Gyllenhaal vindt dat Ryan Reynolds een Oscarnominatie verdiend had

Je kunt wel raden waarvoor.

De Oscarnominaties werden laatst bekend gemaakt en deze zorgen af en toe wel voor de nodige ophef. Buiten een paar kleine verassingen vonden velen het onterecht dat Amy Adams niet werd genomineerd voor haar rol in Arrival of Nocturnal Animals, die beide erg goed door het publiek onthaald werden. De laatstgenoemde, Nocturnal Animals, kreeg maar één Oscarnominatie, namelijk die voor Best Supporting Actor voor Michael Shannon.

Jake Gyllenhaal, die een van de hoofdrollen had in de film, werd gevraagd wie hij graag genomineerd had gezien. Verrassend genoeg had hij het niet over Nocturnal Animals maar over de uiterst goed onthaalde Deadpool. Gyllenhaal is van mening dat Ryan Reynolds een nominatie dubbel en dwars had verdiend: "We hebben het altijd over allerlei geweldige vertolkingen van acteurs en actrices die tot het uiterste gaan voor hun rollen, waar ikzelf ook in geloof. Dus toen ik Ryan zag in Deadpool kon ik alleen maar denken: "Hij is de enige die dat kan". Hij is gewoon Deadpool. Hij heeft jarenlang alles gedaan om de film te kunnen maken en het is hem gelukt, met een weergaloos resultaat".

Volgens Gyllenhaal is de Academy niet zo van het superhelden-genre, maar dat zou normaal geen rol mogen spelen: "Oke, het is een comicverfilming en het heeft veel geld opgebracht, maar dat doet niks af aan Ryan's prestatie. Hij is gewoon geweldig. Ik bedoel, we moeten ons afvragen wat we nog meer kunnen vragen van iemand, want hij geeft gewoon alles"

Gyllenhaal en Reynolds zullen eind maart samen te zien zijn in Life.



NieuwsFilm

meest populair