Grote namen die La La Land aan zich voorbij lieten gaan

Grote namen die La La Land aan zich voorbij lieten gaan

De musical had er heel anders uit kunnen zien...

Damien Chazelle wist al hoge ogen te gooien met Whiplash, waardoor velen zich afvroegen of hij dat niveau nog wel kon evenaren met La La Land; nou, dat is nu wel duidelijk geworden! De musical is een gigantische hit, heeft al talloze prijzen gewonnen en heeft maar liefst 14 Oscarnominaties in de wacht gesleept, een record dat hij deelt met All About Eve en Titanic. Toch had de film er heel wat anders kunnen uitzien, aangezien een andere acteur en actrice voor Ryan Gosling en Emma Stone kans maakten op de hoofdrollen.

Voor de rol van Sebastian was namelijk Miles Teller (die ook speelde in Whiplash) gecontacteerd, maar volgens zijn agent was het al snel duidelijk dat dat niet door kon gaan. De agent liet namelijk weten dat Chazelle Teller uiteindelijk niet de juiste persoon vond voor de rol van Sebastian en dat hij dus op zoek ging naar iemand anders. Nu duiken er wel nieuwe geruchten op dat dit verhaal niet helemaal klopt en dat Teller meer zou hebben willen ontvangen dan de aangeboden 4 miljoen dollar.

Voor de rol van Mia was eerst Emma Watson gecontacteerd, maar ook in dit geval doet het verhaal de ronde dat zij te veeleisend zou zijn geweest. Ze zou namelijk hebben gevraagd of de repetities zouden kunnen plaatsvinden in Londen waar Chazelle niet erg veel zin in had. Watson koos daarop uiteindelijk om te gaan voor de rol van Belle in Disney's nieuwste live-actionversie van Beauty and the Beast. Grappig weetje: volgens meerdere geruchten was Ryan Gosling in eerste instantie verbonden met Beauty and the Beast maar koos hij juist voor La La Land.

Grote kans dat Teller en Watson nu spijt hebben van hun keuzes gezien het mega succes van La La Land.

Het is niet de eerste keer (en zeker ook niet de laatste) dat sterren grote rollen aan zich voorbij laten gaan: zo ook bijvoorbeeld Will Smith voor The Matrix trilogie i.p.v. Keanu Reeves, Mel Gibson voor Gladiator i.p.v. Russel Crowe en John Travolta voor Forrest Gump i.p.v. Tom Hanks.

NieuwsFilm

meest populair