Ook Ridley Scott is kandidaat voor 'The Batman'

Ook Ridley Scott is kandidaat voor 'The Batman'

Mocht de deal met Matt Reeves niet rondkomen, zou Scott het kunnen worden.

Waar regisseur Matt Reeves de voornaamste kandidaat blijft voor de regie van The Batman, houdt Warner Bros. ook alternatieven open. Er is op dit moment sprake van een informele deal tussen Reeves en Warner, maar mocht men er uiteindelijk niet uit komen, zijn er twee belangrijke andere kandidaten voor de Batman-film met Ben Affleck.

Bronnen van The Hollywood Reporter vertellen dat het om niet de minste regisseurs gaat. Ridley Scott is samen met Fede Alvarez een belangrijke kandidaat voor de regie van de film, voor het geval dat Reeves niet akkoord gaat met de voorwaarden van Warner (of omgedraaid). Bronnen van THR vertellen dat "er meerdere gesprekken plaatsvonden, en dat de filmmaker en de studio op vrijdag een meeting hebben."

Mocht het dan niet lukken, wendt Warner zich tot onder meer Ridley Scott. Dat zou een interessante keuze zijn, want Scott zal, gezien zijn status als een van de belangrijkste regisseurs van het moment, behoorlijk wat vrijheid willen vragen van de studio. De vraag is hoeveel vrijheid die wil geven, want de studio krijgt tot nu toe veel kritiek op zijn DC-films.

Daarom zou men de afgelopen tijd onder meer DC-hoofd Geoff Johns een belangrijkere rol achter de schermen gegeven hebben, om tot een eenduidigere visie te komen voor de films. Wat de Batman-film betreft, zou die eerst door Affleck zelf geregisseerd worden. Hij stapte echter op, om zich volledig op zijn acteerwerk te kunnen richten.

Het nieuws kwam als een grote klap voor fans van de franchise, maar Affleck laat tot nu toe vooral weten dat het allemaal goed komt met het project en dat hij echt niet opstapte omdat het script hem niet bevallen zou zijn. "Deze rol spelen vereist focus, passie en het beste spel dat ik kan leveren. Het is me duidelijk geworden dat ik niet zowel kan [spelen als regisseren] op het niveau dat nodig is," aldus Affleck.

The Batman is een solofilm voor Afflecks DC-held, die geïntroduceerd werd in Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice. Hij gold toen als een van de hoogtepunten van de film, vooral de rauwe stijl die deze versie van de iconische DC-held er op na hield. Met Justice League krijgen we een mildere Batman te zien.

De solofilm staat gepland voor release in 2019.



NieuwsFilm

meest populair